Taze Sucuk Nasıl Muhafaza Edilir?

Taze Sucuk Nasıl Muhafaza Edilir?

Toplumumuzda oldukça sevilen gıdalardan biri olan sucuk gerek mangal keyiflerinde gerekse kahvaltılarda oldukça sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Sucuk yapısı itibariyle içerisinde et, sakatat, baharat ve yağ barındırır. Özellikle içerisinde et ve sakatat olması sebebiyle sucuğu muhafaza ederken oldukça dikkatli davranmalıyız. Çünkü et ve sakatat kolaylıkla bozulabilecek ve bozulmalarının sonucu çok büyük tehlikelere yol açabilecek gıdalardır.

Taze sucuk, kuru sucuğa nazaran bozulmaya daha müsaittir. Çünkü taze sucuk nemlidir ve bu nem zamanla küflenmeye yol açabilir. Bu tarz bir durumla karşılaşmamak için birkaç ufak ipucundan yararlanmak oldukça doğru bir seçim olacaktır.

Taze Sucuk Nasıl Saklanır?

1-)Buzdolabında Saklayarak Muhafaza Etmek

Taze sucuğunuzu saklarken buzdolabının içerisinde saklamanız oldukça sıradan bir yöntem gibi gözükse de kendi içerisinde incelikleri bulunan bir yöntemdir. Kullanacağınız miktarda sucuğu aldıktan sonra kalan sucuğu bir streç, alüminyum folyo, poşet veya yağlı kağıt gibi koruyucu şeylerle sarın.

Daha sonra sardığınız bu sucuğu buzdolabına atın. Sucuğunuzu saklarken sarmanızın ve soğuk bir yerde muhafaza etmenizin nedeni taze sucuğunuzun nemini korumasıdır. Çünkü taze sucuğunuzu taze kılan özelliklerin en başında nemli olması geliyor. Bu nemi mümkün olduğunca koruyabildiğiniz sürece sucuğunuz taze kalacaktır. Sucuğunuzu bu şekilde muhafaza edebildiğiniz sürece gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

2-)Kurutarak Muhafaza Etmek

Taze sucuğunuzun küflenmesinden veya bozulmasından korkuyorsanız, sucuğunuzu kurutarak muhafaza etme yöntemini uygulamalısınız. Elinizde bozulmadan tüketebileceğiniz sucuk miktarından fazla sucuğunuz varsa bu yöntemi kullanmak doğru bir seçim olacaktır.

İlk olarak sıcak ve güneş almayan bir alan bulmalısınız. Bu alanı belirledikten sonra elinizdeki sucukları asarak kurumaya bırakabilirsiniz. Asma imkanınız yoksa gazete kağıdına koyarak da nemini almasını sağlayabilirsiniz. Ancak gazete kağıdında bulunan mürekkeplerde sağlık açısından çok faydalı değildir.

Kuruma işleminin ardından sucuğunuzu yine buzdolabında muhafaza etmelisiniz. Çünkü sucuğunuzu kurutmuş olmanız onun bakteri ve mikroorganizmalardan kaçabileceği anlamına gelmiyor. Sucuğunuzu hijyenik ve soğuk bir yer olan buzdolabınızda muhafaza ederek gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

3-)Dondurarak Muhafaza Etmek

Taze sucuğunuzu muhafaza etmeniz için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise dondurarak muhafaza etme yöntemidir. Saklama biçiminizi belirlerken sucuğunuzun çözünme aşamasında harcayacağı zamanı da göz önünde tutarak bunu seçmelisiniz. İster bütün ister dilimleyerek sucuğunuzu buzdolabı poşetinin içine koyun. Daha sonra bu poşetleri derin dondurucuya veya buzdolabınızın buzluk kısmına yerleştirin. Bu işlemin ardından 6 ay içerisinde, sucuğunuzu tüketmek istediğiniz zaman gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ