Evdeki Sigara Kokusu Nasıl Gider?

Evdeki Sigara Kokusu Nasıl Gider?

Sigara içermiş olduğu zehir ve karbonmonoksitten dolayı insan sağlığı için çok ama çok zararlı bir maddedir. Bağımlılık oranı yüksek olan nikotin içeren sigara sağlıklı bir yaşam için kesinlikle kullanılmamalıdır.

Sigara içen kişi dışında etrafında bulunan kişilere de zarar vermektedir. Sigara dumanı hem içermiş olduğu zararlı maddelerden dolayı sağlığa zararlı hem de oluşturduğu koku ile etrafı kirletmektedir.

Sigara çok kötü kokar ve zararlıdır. Aynı zamanda sigara kokusu evlerde duvarlara ve perdelere sinerek kalıcı hale gelebilir. Peki evdeki sigara kokusu nasıl gider? Evdeki sigara kokusunun giderilmesi için öncelikli olarak yapılması gereken ev ortamında sigaranın içilmemelidir. Hava değişiminin çok daha zor olduğu odalarda sigara dumanı eşyalara sinerek çok daha kolay kalıcı hale gelebilir.

1-)Kahve Kullanın

Türk kahvesi aromasından dolayı çok hoş bir kokuya sahiptir. Bu hoş koku aynı zamanda kötü kokuların giderilmesi için çeşitli şekillerde kullanılır.

Ev içerisinde sigara tüketimi var ise özellikle sigaranın yoğun olarak içildiği ortamlara keseler içerisinde türk kahvesi koyunuz. Bu kahveler sigara kokusunu emen yapılar şeklinde görev yaparlar aynı zamanda etrafa hoş koku yayarlar. Ancak belirli sürelerde bu kahveleri değiştirmeniz gerekmektedir.

2-)Sirke Kullanın

Özellikle çok yoğun sigara içilmesinin ardından oda da çok kötü ve ağır bir koku kalır. Herhangi bir şey yapılmaz ise bu koku kalıcı hale gelebilir. Bu sebeple sirke burada kullanabilecek en iyi çözümdür. Tek yapmanız gereken yoğun sigaranın içildiği ortama bir kase içerisinde elma sirkesi koymak. Bu sirkeyi en az bir gün boyunca oda içerisinde tutunuz. Sirkenin sigaranın kötü kokusunu daha güzel bir şekilde absorbe etmesi için odanın kapısını kapamanızda fayda vardır.

NOT: Aynı zamanda kötü kokuların giderilmesi için sıkça kullanılmakta olan hoş kokulu mumları sigara kokusunun giderilmesi için de kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ