Ton Balığı Hangi Balıktan Yapılır?

Ton Balığı Hangi Balıktan Yapılır?

Ton balığı Orkinostan elde edilmektedir fakat bu balık zamanla diğer adıyla yani ton balığı olarak da anılmaya başlanmıştır. Bu balık her türlü denizde bulunabilmektedir. Uskumru olarak bildiğimiz balık ile aynı familyaya aitlerdir.

Ton Balığı Hangi Balıktan Yapılır?

Ton balığı, diğer adı ile orkinos balığı çok türlü bir balıktır ve neredeyse her denizde bulunabilmektedir. Eti oldukça lezzetli olduğundan dolayı sıklıkla tutulan bir balık değildir. Bu yüzden tutulup balık şirketlerine ya da küçük balıkçılara satılması da özellikle Avrupa ülkelerinde ciddi bir gelir kaynağı haline gelmiştir.

Ton balıkları bu denli tercih edilen, tutulması için oldukça çaba gerektiren ve az bulunabilir bir balık türü olduğu için ton balıklarını korumak adına bir komisyon da kurulmuştur ve bu balıklar bu komisyon kurallarına göre avlanabilmektedir. Yani ton balığının avlanmasının da bir kuralı vardır. Bu balıkların türünün yapısı itibari ile boyu 200 cm ile 400 cm arasında bir büyüklüğe sahiptir.

Ton Balığı Nasıl Tüketilmelidir?

Ton balıkları bildiğiniz üzere marketlerde konserve halinde satılabilmektedir. Ve değerli bir balık olmasından dolayı da bir konservesinin fiyatı bile normal balık fiyatından fazla olabilmektedir. Bunun yanı sıra lezzetli olmasından ve bir çok yemek de tercih edilebilir olmasından dolayı sıklıkla tercih edilmektedir.

Ton balığı tüketimi aslında tamamen sizin kişisel isteğinize göre tüketilebilir. Bizim önerebileceğimiz ise;

  • Salata içinde tüketebilirsiniz. Hem sağlıklı beslenme açısından da ton balıklı salata tüketimi oldukça faydalı bir besin olacaktır.
  • Makarna üzerinde tüketebilirsiniz. Özellikle kendiniz isteğinize göre salça sosu ya da baharatlar ile harmanlayarak da lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
  • Haşlanmış patates ile birlikte de tüketebilirsiniz.
    Bunların dışında dediğimiz gibi kendi ağız tadınıza göre bir çok besin ile tüketmeniz mümkündür.

Ton Balığının Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Genel olarak balığın bozulduğunu anlamak oldukça basittir aslında. Almadan önce her zaman dikkatli olmak da yarar vardır. Eğer bozulmaya yakın ya da bozuk bir balık aldıysanız ne yaparsanız yapın o balığın kötüleşmesine engel olamazsınız. Zaten böyle bir balığı tüketmek de sağlığınız açısından oldukça zararlı olacaktır. Bu yüzden balığı almadan önce her zaman dikkatli bir şekilde incelemeniz gerekmektedir.

  • Balığın bozulduğunu anlamanıza yardımcı olacak ilk belirti kokusudur. Bozulmuş olan balık o kadar kötü bir kokuya sahip olur ki buzdolabınızı baştan silmenize neden olmaktadır. Bu yüzden eğer balığınız kokmaya başladıysa, tüketmek yerine kesinlikle atmalısınız.
  • Bozulmuş balığın görüntüsünde de değişiklikler meydana gelebilmektedir. Bu değişikliklerden en bariz olanı ise rengidir. Normalde oldukça parlak gözüken balık bozulmaya başladığı andan itibaren, renginde solmalar meydana gelir. Daha gri gözükmektedir.
  • Bozulmaya başlayan balık diri bir görüntüden ziyade daha yumuşak olur. Yani dokunduğunuz zaman et içeriye iner ve öylece kalır. Fakat taze balık tam tersidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ