Turşunun Suyu Nasıl Değiştirilir?

Turşunun Suyu Nasıl Değiştirilir?

Turşunun suyunu en baştan tekrar değiştirmek turşuya zarar verebilmektedir. Eğer turşunuz çok tuzlu olduysa farklı yöntemler kullanabilir ya da suyun yarısını boşaltarak üzerine tekrar ilave su edebilirsiniz.

Turşunun Suyu Nasıl Değiştirilir?

Turşu kurarken fazla miktarda tuz koyduğunuz zaman, tuz ister istemez turşularını yumuşatmaya ve eritmeye başlıyor. Böyle bir durumu erken fark ettiğinizde farklı yöntemler kullanarak müdahale edebilirsiniz. Fakat direkt olarak turşunun suyunu değiştirmek yine turşuya zarar verebilmektedir.

Bunun yerine size farklı yöntemlerden bahsetmek isteriz.

  • Turşu suyunun yarısını boşaltın. Boşalttığınız kısmı ise temiz su ile tekrar doldurun ve iki suyun da karışmasını sağlayın. Yaklaşık bir hafta sonra turşudaki tuz oranı normale dönecektir.
  • Turşunun içine olanları çıkararak tekrar ekleme yapabilirsiniz. Yani ne turşusu yaptığınız burada çok önemli değil. İçindeki tuz miktarını azaltmamız gerektiği için, tekrar turşu kurun. Böylece yeni koyduğunuz ürünler turşunun içindeki tuzu büyük oranda emeceklerdir.
  • Bir diğer çözüm olarak lahana. Lahana turşuyu tuzlu gibi bir problemden kısa sürede kurtarabilecek, annelerimizin sıklıkla kullandığı çözümlerden biridir. Lahana doğrayıp turşu bidonun içine atın ve 2 gün içinde turşunuzun tuz oranı azalacaktır.

Turşu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Turşu kurarken seçeceğiniz sebzeler oldukça önemlidir. Yumuşamış ya da çürümeye başlamış olanları değil, taze ve diri olanları tercih etmelisiniz. Böylece turşunuzun ilk adımını doğru bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.
  • Turşu için kullanacağınız tuz da çok önemlidir. Her zaman her turşu için iri taneli kaya tuzu kullanmanız gerekmektedir.
  • Eğer ilk kez turşu kuracaksanız, bir yakınınızın tarifine göre kurmanızı öneririz. Aksi takdirde tuz miktarı fazla olabilir ve bu durum tüketmenizi zorlaştırabilir ya da tuz miktarı az olur ama turşunuz daha kısa süre içinde bozulabilmektedir.
  • Turşu yaparken kullandığınız su da çok önemlidir. Kesinlikle musluk suyu tercih etmemelisiniz. Her zaman içme suyu kullanmalı ve bu suyu kullanmadan önce de kaynatıp soğutmanız gerekmektedir.
  • Turşu kurarken dikkat edilmeyen detaylardan biri de sebzelerin temizliğidir. Sebzelerinizi doğru bir şekilde yıkayıp daha sonrasında kurmalısınız. Yine dikkat edilmesi gereken ve hayat kurtarıcı olarak bahsedebileceğimiz bir diğer ayrıntı ise sebzelerin delinmesidir. Küçük bir iğne ile sebzelerin birkaç yerlerinden delerseniz turşunuz daha diri olacaktır.
  • Turşunun tadını büyük oranda güzelleştirdiği ve farklılık kattığı için, turşu kurarken içine sarımsak da atabilirsiniz. Böylece turşunuz daha lezzetli olacaktır.

Turşu Tüketirken;

Her ne kadar sevilerek tüketilen bir yiyecek olsa da, kolesterol, tansiyon hastalarının kesinlikle tüketmemesi önerilmektedir. Bunun en büyük nedeni ise içindeki tuz miktarının fazla olmasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ