Plastik Şişeler Nasıl Temizlenir?

Plastik Şişeler Nasıl Temizlenir?

Şişeler oldukça kullanışlı oldukları için günlük hayatlarda hemen hemen sürekli kullanılan eşyalardan biri olarak yer alır. Çeşitlilik anlamında da oldukça zengin olan şişeler oldukça pratik eşyalardır. Silikon, cam, plastik gibi birçok çeşidi bulunur. Hemen hemen hepsi benzer amaçlar için kullanılabilir. Bu noktada esas fark yaratan kısımları şişelerin boyutlarıdır. Boyutlarına göre kullanım alanları değişen şişelerden en çok tercih edilen çeşit ise plastik şişelerdir. Bunun da başlıca nedeni kolay bulunabilmesi ve ucuz temin edilebilmesidir.

Ancak plastik şişelerin temizliği cam şişelere oranla daha zordur. Çünkü plastik sıcaklıktan etkilenen bir maddedir. Bu nedenle çok yüksek sıcaklıklar kullanmadan plastik şişeleri temizlemek gerekir. Bunun için doğru yöntemleri uygulamak oldukça önemlidir. Aksi takdirde plastik şişeler kanserojen maddeler haline dönüşebilir. Plastik şişeleri sağlıklı bir şekilde temizleyebilmek için uygulanabilecek farklı yöntemler bulunmaktadır.

Plastik Şişe Nasıl Temizlenir?

1-)Bulaşık Deterjanı

Plastik şişe temizliğinde bulaşık deterjanı kullanmak oldukça etkili bir yöntemdir. Yoğun kir bulunmayan plastik şişelerde rutin temizliklerde rahatlıkla kullanılabilir bir yöntemdir. Bunun için şişenin içine 2-3 damla kadar bulaşık deterjanı sıkın. Şişenizin büyüklüğüne göre bu oranı azaltıp çoğaltabilirsiniz. Daha üzerine ılık su ekleyin ve şişenin ağzını sıkıca kapatın. Ardından şişeyi iyice çalkalayın. Bu şekilde deterjanın şişenin tüm iç yüzüne etki etmesini sağlamış olacaksınız. Daha sonra şişeyi iyice durulayıp tüm deterjandan arınmasını sağlayın.

2-)Sirke ve Pirinç

Bu yöntem şişenin içinde lekelenmeler oluşmuş ise oldukça etkili olacaktır. Bu yöntemi uygulamak istediğiniz şişenin dibinde lekelenmeler oluşmuş ise geceden az miktarda su ile bir miktar sirkeyi şişenin içine koyun. Sabah kadar şişeyi bu şekilde bekletin ve sonrasında içine bir miktar pirinç atın. Daha sonra şişenin kapağını sıkıca kapatarak iyice çalkalayın. Lekelerin çıktığını gözlemlerken sirke sayesinde şişe de tertemiz olacaktır. Daha sonra bol su ile durulayıp tamamen kurumasını bekleyin.

3-)Limon Suyu ve Pirinç

Limon suyu asitli bir yapıya sahip olduğu için şişe temizliğinde oldukça etkili bir üründür. Bunun için şişenizin kirlilik durumuna dikkat etmeniz gerekir. Eğer şişenizin içinde lekelenmeler meydana geldiyse şişenin içine bir miktar limon suyu ve su ile hazırladığınız karışımdan koyun. Daha sonra bir gün bu şekilde bekleyin. Ardından içine pirinç atarak iyice çalkalayın ve yıkayın.

4-)Karbonat

Karbonat kullanımı da plastik şişe temizliğinde oldukça etkilidir. Üstelik şişenin içinde istenmeyen kokular bulunuyorsa karbonat kokunun hafiflemesine de yardımcı olacaktır. Bunun için su ve karbonat karışımı hazırlayın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta şişe de koku bulunması durumunda karbonat yoğunluğu fazla olan lapa kıvamda bir karışım hazırlamaktır. Koku bulunmuyorsa daha seyrek bir karışım hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı şişeye koyarak bir süre bekleyin ve iyice çalkalayın. Çalkalama işleminin ardında şişeyi iyice yıkayarak kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ