Ananas Nasıl Soyulur?

Ananas Nasıl Soyulur?

Sıklıkla Kosta Rica, Fildişi Sahili, Honduras, Gana, Malezya, Tayland gibi tropikal iklim kuşağına sahip yerlerde yetişmekte olan ananas meyvesi iyi bir C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra mineral olarak bakıldığında da manganez açısından oldukça zengindir.

Ananas içeriğinde bulunan bromelain enzimi sayesinde yağ yakıcı özelliği sahip olmakla beraber et marinesinde kullanıldığında da eti yumuşatıcı özellik göstermektedir. Bromelain enzimi vücutta yağ yıkımı sağlamasının yanı sıra ödem de atıcı rol oynamaktadır. Bunun yanında antioksidan özellikleri de bulunan ananas; vücutta bulunan yaraların iyileşmesini sağlar, gut hastalığı, bademcik, kan pıhtılaşması gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Ve anansın kadınlar tarafından oldukça sık tüketilmesinin asıl nedeni olarak ananas vücutta selülit oluşumunu engellemektedir.

Ananas meyvesi sağlığa oldukça yarayışlıdır, bunun bir başka dayanağı ise içeriğindeki lif yoğunluğudur. Oldukça fazla life sahip olan ananas çözünür posa içeriği ile yüksek kan kolesterolünü ve kalp rahatsızlıklarını iyileştirici özelliktedir. Kilo kontrolünde oldukça etkin olan bir meyve olan ananas antikanserojen özelliği ile de kansere karşı savaşmaktadır. Şekerli tadı ile bir hayli leziz olan ananas ham hali ile tüketilebilmesinin yanında suyu sıkılarak da içilebilmektedir. Pişirilebilen, salatalara eklenebilen ananasın 81 gramı 41 kaloriye karşılık gelmektedir. Bu miktarı ile günlük alınması gereken C vitamininin %25’ini karşılayabilen ananası dilimlenmiş halde buzdolabınızda 3-4 gün süresince muhafaza edebilirisiniz.

Vitamin ve mineral kaynağı olana ananas ülkemizde son yıllarda oldukça kolay ulaşılabilmekte ve herkes tarafından tanınmaktadır. Yaz kış dönemine göre fiyatlandırmasında değişikliğe gidilmesinin yanı sıra her dönem rahatlıkla bulunabilen ananası marketlerden hazır soyulmuş halde alabileceğiniz gibi evde kendiniz de soyabilirsiniz.

Ananas Nasıl Soyulur?

1.Aşama

Sert bir kabuğa sahip olmasının yanında iri yaprakları olan ananası soyarken öncelikle tepesindeki yaprakları kesmelisiniz. Yaprakların kök kısımları sert olduğu için yaprakları temizlerken hafif çukur olacak şekilde temizlemek sizin için daha kolay olacaktır.

2.Aşama

Yaprakları temizlenen ananasınızın sert kabuğunu kesmek içinse dik bir konumda tutmuş olduğunuz ananasın kabuğunu yukarıdan aşağı doğru bıçak yardımı ile kesiniz. Ancak bu kesme işlemini yaparken kabukları biraz derinden kesmelisiniz ki kabukların sert kısımları meyvenin etinde kalmasın. Çok fazla derine kaçmamaya da özen göstermelisiniz ki meyvenin et kısmı boşa gitmesin.

3.Aşama

Kabuğunu da soyduğunuz ananasınızı istediğiniz boyutta ve şekilde dilimleyerek servis edebilirsiniz.

DİPNOT:

Ananas satın alırken koyu yeşil yapraklı, diri olanlardan ve alt kısmında küf kokusu olmayanlardan almaya özen gösteriniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ