Koltuktan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuktan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltukta oje sürerken yanlışlıkla koltuk kumaşına ojenin bulaşması hemen hemen her kadının başına gelmiş bir olaydır. Oje kumaşa hızla nüfuz edebilir ve burada kalıcı bir leke oluşturabilir. Bu durumu engellemek için birkaç pratik yöntem bulunmaktadır. Peki koltuktan oje lekesi nasıl çıkar?

Koltuk döşemesine bulaşmış olan oje lekesini çıkarmak için aşağıdaki adımları dikkatle takip ediniz ve harfiyen uygulayınız.

1-)Kurumasını Bekleyin

Evet yanlış duymadınız oje kurumadan akıcı bir kıvama sahip bir kimyasaldır. Eğer kurumadan koltuk döşemesinden silerek çıkarmaya çalışırsanız bu durum ojenin daha fazla yayılmasına sebep olur ki bu hiç istemediğimiz bir durumdur.

Eğer oje küçük bir alana döküldü ve etrafa yayılmayacak bir pozisyonda ise ıslak bir bez ile kurumasını beklemeden silebilirsiniz.

2-)Sert Bir Aparat ile Kazıyın

Oje kuruduğu alan koltuk döşemesi üzerinde bir kalıp şeklinde kalacaktır. Bu aşamadaki amaç fazla oje miktarını koltuk döşemesine zarar vermeden kazıyarak almak. Bu işlemi yaparken maket bıçağı ya da jilet kullanabilirsiniz ancak kendinize ya da koltuk döşemesine zarar vermediğinizden emin olunuz.

3-)Aseton Kullanın

Aseton ojenin en etkili çözücüsüdür. Tırnaklardan ojeyi çıkarmak için de genellikle aseton çözeltisi kullanılır. Aseton çözeltisini pamuklu bir beze dökünüz ve koltuk döşemesi üzerindeki ojeli kısmı hafif dairesel hareketler ile siliniz.

Bu işlemi yaparken ojenin daha fazla yayılmasını önlemek için hareketi hep tek yöne doğru yapınız ve lekenin az olduğu kısımdan çok olduğu kısma doğru yapınız.

Bu aşamada asetonun farklı saflıklardaki çözeltilerini kullanabilirsiniz. Ancak bu çözeltilerin koltuk kumaşına zarar vermediğinden emin olunuz. Öncelikli olarak koltuk kumaşının görünmeyen bir kısmında deneyiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ