Vücutta Ani Titreme

Vücutta Ani Titreme

Belirli periyotlarla sürekli tekrar eden istemsiz hareketler bütünü, titreme olarak bilinmektedir. Titreme hissinin ne kadar sıklıkta olduğu, altında yatan nedenin tespitinde önem teşkil etmektedir. Vücudun herhangi bir bölgesinde rastlanabilen bu istemsiz hareketler bütünü daha çok el ve ayaklarda görülmektedir. Çalışma esnasında veya istirahat halindeyken, vücutta ani titreme şikayeti baş gösterebilir.

Ani titreme sorunu daha çok psikolojik etkenlerin sonucu olarak görülmektedir. Aşırı stres, endişe, kaygı veya sinir halinde ani titreme sorununa sık rastlanır. Sürekli olarak yoğun duygular yaşayan insanlarda, kaslarda istemsiz hareketlenmeler baş gösterebilmektedir. Özellikle sinir hastalığı olan kişilerde, psikolojik etkenlerin sonucu olarak ani titreme sorunu fazlaca görülmektedir. Ancak psikolojik etkenler dışında, titremenin bir çok nedeni olabilir.

Vücutta Ani Titreme Nedenleri Nelerdir?

Sinir/Kas Yorgunluğu

Gün içinde kasların çok aktif olarak kullanılmasından ötürü, kaslarda ve sinirlerde yorgunluk hissedilebilir. Yorulan kaslarda bu durumda istemsiz şekilde seğirme oluşabilir. Özellikle spor veya yoğun fiziksel aktivitelerle uğraşan kişilerde, bu sebepten vücutta ani titreme sorununa sık rastlanmaktadır.

Psikolojik Etkenler

Modern çağın hastalıklarından olan stres, endişe ve kaygı gibi durumlar vücutta titremeye sebebiyet verebilmektedir. Özellikle sinir, heyecan ve üzüntü hallerinde istemsiz titreme sorunu fazlaca görülmektedir. Bu nedenden oluşan titreme genellikle kısa sürelidir ve müdahaleye gerek kalmadan kendiliğinden geçer.

Parkinson Hastalığı

Sinir sistemi hastalığı olan parkinsonun en bariz belirtilerinden biri, vücutta oluşan ani titremelerdir. Titreme tek başına rahatsızlığın bulgusu olarak değerlendirilemez. Beraberinde rahatsızlığın başka belirtilerinin izlenmesi gerekir. Doğru ve gerekli tanı için bir an evvel uzman doktora gidilmesi tavsiye edilir.

Hormonal Değişimler

Vücutta dönemsel olarak oluşabilen hormonal değişimler, kaslarda istemsiz seğirmeye neden olabilmektedir. Kaslarda oluşan seğirmeler ise beraberinde vücutta ani titreme şikayetini doğurabilmektedir. Hormon salınımı normale döndüğünde titreme probleminin ortadan kalkması beklenir.

Vücutta ani titremeler yukarıda bahsedilenlerin dışında pek çok sorunun neticesinde meydana gelebilir. Doğru teşhis ve tedavi yöntemi için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ