Vücuttaki Statik Elektrik Nasıl Atılır?

Vücuttaki Statik Elektrik Nasıl Atılır?

Tüm hücrelerimizin etrafında belirli bir elektriksel güç vardır. Giydiğimiz kıyafetlerdeki plastik, havada artan iyon miktarı vücudumuzun yüzeyinde elektron artmasına sebep olur. Herhangi bir insan ile temas halinde olunduğunda, giyilen kazak çıkarılırken ya da arabanın kapısını açarken bir çarpma sesi duyulur. Bunun sebebi temas halinde olunan nesne ile kişi arasında bir elektrik akımının olmasıdır. Vücut aniden elektrik yüklenir. Bu insan bedeni için zararlı bir durumdur.

Vücuttaki Statik Elektriğin Neden Olduğu Zararlar Nelerdir?

  • Vücuttaki hücrelerde bulunun elektrik yoğunluğu ile beraber fazla elektronlar deride toplanır. Yani deriye fazla yük yerleşmiş olur. Bununla beraber deri altındaki kaslar yorulur.
  • Deri altındaki kasların yorulması ile bedende yorgunluk, kas ağrıları ya da kramplar olabilir.
  • Kasların yorulması bedeni yorar. Yorulan beden gittikçe yaşlanır ve yorgun hale gelir. Bireyin cildinde yaşlılık belirtileri ortaya çıkar.
  • Kadınlardaki deri sarkmalarının ve erken yaşlanmanın en önemli sebeplerinden biri budur.

Vücuttaki Elektrik Yükünün Artmasının Nedenleri Nelerdir?

  • Gün içerisinde asitli ve kafeinli içeceklerin fazla tüketilmesi elektrik yükün artmasına sebep olabilir.
  • Gün içerisinde fazla elektronik cihazla temas halinde olmak vücuttaki radyasyon ve elektrik yükünün artmasına sebep olur.
  • Bireyin yaşadığı olaylarla gelen stres kişinin iç dengesini etkiler. Stresle beraber ağrılar da gelir. Özellikle boyun ve omuzlardaki sertlik bireyin vücudundaki elektriklenmenin arttığının bir göstergesidir.

Vücuttaki Statik Elektriği Atma Yolları Nelerdir?

1-)Toprak İle Temas

Büyüklerimizden de duyduğumuz ilk yöntem toprakla temas etme durumudur. Birey çıplak el ya da ayağını toprağa koyar. Bireyin vücudundaki fazla elektrik toprağa geçer ve vücudunda rahatlama olur.

2-)Su İle Temas

Topraktan sonra tercih edilen yöntem sudur. Vücuda fazla elektrik yüklenmesi ile gelen yorgunluklar var ise duş almak iyi bir yöntemdir. Su, vücudu rahatlatır ve vücudun yük dengesini normal hale getirir.

  • Yaşanılan olaylar görmezden gelinmemelidir. Bireyin var olan stresini azaltması vücudun elektrik dengesinde önemli bir rol oynar.
  • Vücuttaki elektriği azaltmanın en iyi yollarından biri de etraftaki elektronik cihazlardan uzak durulmasıdır. Günümüz koşullarında ne kadar zor olsa da geceleri telefonun, tabletin ya da bilgisayarın bireyin uyuduğu ortamdan uzak olması fazla radyasyondan korunmayı sağlayacaktır.
  • Anti-statik bileklikler kullanılabilir. Vücuttaki fazla elektriği emip vücudun normal dengesine gelmesine yardımcı olur.
  • Tabanı lastik olan ayakkabıları giymek vücuttaki yük dengesine yardımcı olacaktır.
  • Birey meditasyon yaparak iç huzura erişebilir. Bu da vücudun arınmasına yardımcı olur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ