Yağlı Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir?

Yağlı Mutfak Dolabı Nasıl Temizlenir?

Mutfak dolaplarının yağlanması sıkça meydana gelen bir durumdur. Özellikle aspiratör olmadan yapılan yemekler ya da aspiratörün yeterince çekmemesinden kaynaklı yemek buharının etrafa yayılması genellikle mutfak dolaplarında yağ lekesi oluşturmaktadır.

Yağ mutfak dolaplarının özellikle beyaz ya da açık renkli mutfak dolaplarının sararmasına neden olmaktadır. Yağlı mutfak dolaplarını sık sık temizlemek gerekir. Bu sayede yağın kalıcılığı azaltılır ve daha kolay şekilde dolaptan çıkması sağlanır. İşte yağlı mutfak dolaplarını pırıl pırıl yapmanın püf noktaları;

1-) Sirke ve bulaşık deterjanı ile silin

Derince bir kova içerisine sirke ve bulaşık deterjanını koyun ve ılık su ilave edin. Bu karışım ile bütün yağlı mutfak dolaplarını silebilirsiniz. Bulaşık deterjanı yağın dolaplardan akmasını sağlar aynı zamanda suyun içerisinde bulunan sirke dolapların parlamasını sağlar. Sirke aynı zamanda dezenfekten özelliktedir. Bu sayede sirke ile silinen mutfak dolapları hem parlar hem de dezenfekte olur.

2-) Duru su ile silin

Deterjanlı ve sirkeli suyla sildikten sonra ayrı bir kovada bulunan duru su ile bulaşık deterjanından dolayı oluşan köpükleri giderin. Aynı zamanda duru su ile silmek sirkeden kaynaklı oluşabilecek kokunun da giderilmesini sağlar. Bu işlemi birkaç defa tekrarlayabilirsiniz.

3-) Kuru bez ile silin

Bütün işlemleri tamamladıktan sonra mutfak dolaplarının nemli kalmadığından emin olun. Bu işlem için pamuklu ve suyu çeken bir pamuklu bez kullanabilirsiniz.

Mutfak dolaplarının iyi bir şekilde kurutulması hem bakteri üremesinin önüne geçer hem de mutfak dolaplarının küflenmesinin önüne geçer.

NOT: Özellikle fazla yağlı ya da açık renkli mutfak dolaplarının temizlenmesi esnasında bulaşık deterjanlı ve sirkeli suya yağ çözücü kimyasal madde ve çamaşır suyu ilave edebilirsiniz. Bu maddeleri dozunda koyduğunuzdan emin olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ