Yeni Halı Kokusu Nasıl Geçer?

Yeni Halı Kokusu Nasıl Geçer?

Alınan halılar yeni olmasına rağmen boya maddelerinden kaynaklı ya da sentetik kimyasal maddelerden kaynaklı olarak halılarda bir koku olmaktadır. Hatta halının kullanılacağı alana yayılmasından sonra bu koku tüm ortama hakim olabilmekte ve hassas koku duyusuna sahip kişiler tarafından bu durum dayanılmaz olabilmektedir.

Bu durumdan kurtulmak ve gereksiz yere bu kokuya tahammül etmemek için evde pratik bir şekilde uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu durumun sağlığınız açısından da tehlike oluşturduğunu unutmamalı ve bu durum için derhal bir çözüm bulmalısınız.

1-)Havalandırma İşlemi

Bazı yeni halılarda oluşan bu koku genellikle havalandırma işleminin yapılması ile maksimum 1-2 gün içerisinde geçmektedir. Ancak havalandırma işlemi yapacağınız ortamın bol havadar bir yer olduğundan emin olunuz. Yere sererek havalandırma yapmak genellikle daha uzun sürmekte ve bulunduğu ortamında yeni halının kokusu ile kaplanmasına sebep olabilmektedir. Bu yüzden balkon, teras gibi bol havadar yerlerde havalandırmak daha mantıklı olabilir.

2-)Karbonat Kullanın

Halının bulunduğu odaya karbonat konulması kötü kokunun karbonat tarafından hızla çekilmesine ve kokunun hızla kaybolmasına yardımcı olmaktadır. Bu işlem esnasında odanın havadar bir şekilde havalandırılması da işlemin daha hızlı gerçekleşmesini sağlamaktadır.

Ayrıca kokunun çok şiddetli olduğu durumlarda karbonat bulunan su ile halının güzel bir şekilde silinmesi de kokunun hızla ortamdan uzaklaşmasını sağlamaktadır. Bu işlem için halının küçük bir kenarında önce bir uygulama yapmak ardından herhangi bir reaksiyon gelişmiyor ise tüm halıya uygulama yapmak daha dikkatli uygulamalar için denenebilmektedir.

3-)Yıkama İşlemi

Yeni halıda var olan koku yukarıda uyguladığınız yöntemlere rağmen bir türlü geçmiyor ise uygulayacağınız kesin yöntemlerden bir diğeri yıkama işlemidir. Halı yıkama konusunda günümüzde birçok firma bulunmaktadır. Bu firmalardan herhangi birine halınızı yıkaması için vererek oluşan halı kokusundan hızlıca kurtulabilirsiniz.

Tüm bu yıkama işlemine rağmen hala var olan kötü koku geçmiyor ise üretici firma ile bağlantıya geçmeli, sorunun tespiti için halıyı göndermelisiniz. Gerekli olan durumlarda halınızı başka bir tanesi ile değiştirebilirsiniz.

4-)Halı Kokusu Kullanın

Halılara güzel koku vermek için kullanılan birçok ürün piyasa mevcuttur. Siz de bu ürünlerden herhangi birini kullanarak halınızda oluşan kötü kokudan kurtulabilirsiniz. Bu işlem için öncelikli olarak halınızı iyice havalandırın. Ardından ister eliniz ile isterseniz halı yıkama makinenizin haznesine bu kokuyu koyarak halınızı siliniz. Bu işlemin hemen ardından da halınızı bol havadar bir yerde havalandırmayı kesinlikle unutmayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ