Biberiye Nerelerde Kullanılır?

Biberiye Nerelerde Kullanılır?

Bir diğer adı rozmarin olan biberiye bitkisi genelde Akdeniz bölgesinde yetiştirilir. Yıl boyu yeşil kalabilen bir bitkidir. Mor çiçekler açar ve süs bitkisi olarak da kullanılır. Bunun yanı sıra çayı ve yağı yapılarak da kullanılabilmektedir. Biberiyenin birçok faydası vardır.

Biberiye Nerelerde Kullanılır?

1-)Yemeklerde Kullanımı

Biberiyenin kendine has bir kokusu ve aroması vardır. İtalyan ve Yunan mutfağıyla beraber Türk mutfağında da sıkça kullanılır. Özellikle Akdeniz bölgesindeki insanlar yemeklerinde sıkça biberiye kullanırlar. Biberiye özellikle etin marine edilmesinde kullanılır. Marine edilen ete kendi aromasını kadar ve etin lezzetini arttırır.

2-)Tütsüleme

Mangal yaparken eğer pişirdiğiniz hindi, tavuk, et ya da balığın tadında bir fümelik isteniyor ise mangal közünün içerisine 1-2 dal biberiye atılır. Böylece közden çıkan duman alüminyum folyo içerisinde pişmekte olan yiyeceğe füme tadı verecektir.

3-)Biberiyeli Zeytinyağı

Birkaç dal biberiyeyi kurutup zeytinyağının içerisine atılır. Zeytinyağı içerisinde biberiye kaldıkça aromasını verir. Azar azar yapılmalıdır çünkü bir süre sonra yağın tadı acılaşabilir. Biberiyeli zeytinyağının aroması yeterli geliyor ise yağın içerisinden biberiyeler çıkartılır ve o şekilde kullanılır. Biberiyeli zeytinyağı yemeklere ayrı bir lezzet katacaktır. Ayrıca hazırlanan biberiyeli yağ ile alın bölgesine yapılan masaj migren ağrılarını azaltacaktır.

4-)Biberiye Çayı

Günde bir iki bardak biberiye çayı içmek bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir rol oynar. Kış aylarıyla birlikte gelebilecek rahatsızlıklara karşı direnç kazandırır. Bunun yanı sıra kanser gibi zorlu hastalıklara karşıda bağışıklık sistemini güçlendirir. Kişiyi stresten uzaklaştırır.

5-)Biberiye İle Saç Uzatma

Üç bardak kadar suyun içerisine bir avuç taze biberiye eklenir ve kaynatılır. Kaynatılan biberiye soğumaya bırakılır ve süzülür. Kalan su haftada 2-3 defa saç derisine masaj yapılarak uygulanır. Böylece saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır ve saçın uzamasını etkiler. Saç daha canlı bir görünüme kavuşur.

6-)Hafızayı Güçlendirme

Bir mendilin üstüne birkaç damla biberiye yağı dökülerek koklanabilir ya da gün içerisinde biberiye çayı içilebilir. Biberiye kendine has aroması yardımıyla bireyin algılarının açılmasını kolaylaştırır ve zihni güçlendirir. Alzheimer gibi hastalıkların önlenmesinde önemli bir rol oynar. Beyni güçlendirir.

7-)Solunum Yollarının Tedavisi

Biberiyeli zeytinyağı ile göğüs bölgesine masaj yapmak ya da sıcak suyun içerisini birkaç damla biberiye yağı damlatılarak çıkan buharı solumak solunum yollarının açılması için doğal yöntemlerdir. Soğuk algınlığı, grip, sinüs enfeksiyonu ya da bronşiyal astım gibi solunumdan kaynaklı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ