Arabadan Çam Sakızı Lekesi Nasıl Çıkar?

Arabadan Çam Sakızı Lekesi Nasıl Çıkar?

Ağaçlık yerlerde arabanız ile gezerken ya da ağaçlık bir bölgede arabanızı park ettiğinizde çam sakızının arabanıza bulaşması çok olası bir durumdur. Çam sakızı ve ağaç reçinelerinin arabadan ve araba döşemelerinde çıkması en zor durumlardan biridir.

Peki arabadan çam sakızı lekesi nasıl çıkar ? İşte adım adım arabadan çam sakızı lekesi çıkarma;

1-)Fazla kalıntıyı sert bir cisim ile kazıyın

Çam sakızının fala ve kumaşa işlememiş kısmını sert bir cisimle etrafa zarar vermeden hafif hafif kazıyın. Bu işlem sonrasında kumaşa işlemiş çam sakızını çıkarmak için iyi bir çözücüye ihtiyacınız var.

2-)Kolonya kullanın

Kolonya derinlemesine işlemiş çam sakızı lekesini çıkarmak için sıkça kullanılan bir maddedir. Tek yapmanız gereken lekenin üzerine bol miktarda kolonya dökünüz, birkaç dakika bekleyiniz ve elleriniz ile lekeli bölgeyi çitileyiniz.

3-)Aseton Kullanın

Aseton daha çok kolonyanın çıkaramadığı çam sakızı lekelerinde kullanılır. İyi çıkarıcı ve çözücü bir maddedir. Ancak aseton koltuk döşemelerinin renklerinde değişime sebep olabilir. Bu sebeple öncelikle koltuk döşemesinin görülmeyen, küçük bir yerinde asetonu deneyin ve ona göre leke üzerine uygulayın.

4-)Gaz yağı kullanın

Gaz yağı çam sakızı ve ağaç reçinelerini çıkarmada en kesin çözümlerden biridir. Gaz yağını arabanın dış kısmındaki ya da arabanın döşemelerindeki çam sakızı lekelerini çıkarmak için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken yumuşak bir beze gaz yağından bir miktar dökün ve o bezle lekeli bölgeyi ovalayın.

Gaz yağı kullanımın bazı sakıncaları vardır. Gaz yağı çok çabuk alev alabilen bir maddedir. Bu sebeple gaz yağı ile işlem yaptığınız yerleri sonrasında muhakkak temiz bir suyla durulayınız. Arabanın dış kısmına uygulama yaptıysanız muhakkak arabanızı yıkayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ