Avokado Nasıl Yumuşatılır?

Avokado Nasıl Yumuşatılır?

Avokado besin değeri oldukça yüksek olan meyvedir. Tam olarak kaç çeşit avokado bulunduğu henüz bilinmemektedir. Ancak günlük hayatlarda 2 çeşit avokado sıklıkla kullanılır. Günlük hayatta sık sık kullanılan bu iki avokado çeşidi ise çoğunlukla salatalarda ve yemek süslemek için kullanılan bir besindir. Ancak avokado tek başına oldukça lezzetli bir meyvedir. İçinde bulundurduğu yağ asidi oranı ise oldukça yüksektir. Yağ asidi oranının yüksek olmasının yanı sıra antioksidan özelliği ile de kendinden sıklıkla bahsettiren avokado, protein açısından da oldukça zengin bir meyvedir.

Gerek tek başına gerek çeşitli salataların ve yemeklerin içinde oldukça lezzetli ve faydalı olan bu meyve çeşidini ise muhafaza etmek zordur. Avokado, Akdeniz ikliminde yetişen bir bitki olduğu için son yıllarda ülkemizde de Antalya ve İskenderun bölgelerinde oldukça çok üretilmeye başlanmıştır. Ancak yeterli ve uygun depolama alanının bulunmaması nedeni ile tam olgunlaşmadan toplanmaktadır. Olgunlaşmamış avokadoların sonradan olgunlaşması doğru yöntemler uygulandığı sürece oldukça kolaydır.

Avokado Yumuşatma Yöntemleri

1-)Kese Kağıdı

Avokadoyu hemen tüketmeyecekseniz olgunlaşmış avokado almak avokadonun bozulmasına neden olur. Olgunlaşmış olarak avokado bulmanın da zor bir süreç olduğu düşünülürse ham avokado almak ve bunu evde olgunlaştırmak en idealidir. Bunun için uygulanabilecek en pratik yöntem ise kese kağıdıdır.

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle kese kağıdı temin etmelisiniz. Ancak kese kağıdı bulamıyorsanız gazete kağıdı da aynı işlevi görecektir. Fakat gazete kağıdı üzerinde mürekkep olduğu için sağlık açısından pek uygun olmayacaktır. Elinizde bulunan sert avokadoları kese kese kağıdının içine hiç hava almayacak şekilde sararak mutfakta tezgahın üzerinde rahatlıkla bekletebilirsiniz. Daha geç olgunlaşmasını istediğiniz avokadoları ise bir tepsiye serilmiş kese kağıdı üzerine avokadoları sererek yumuşatabilirsiniz.

2-)Limon

Limonda ham avokadoları yumuşatmak için ideal yöntemlerden biridir. Bunun için avokadoyu sap kısmından ikiye ayırın. Daha sonra ayırdığınız avokadonun iç yüzeyine limon sürün ve tekrar birleştirin. Birleştirdiğiniz avokadoyu streç film yardımı ile iyice sarın. Bu işlemi uygularken avokadonun hava ile temasının tamamen kesildiğinden emin olun. Streç film yerine buzdolabı poşeti de kullanabilirsiniz. Ancak tüm havayı çıkarıp, hava almayacak şekilde bağlamalısınız.

3-)Mikrodalga Fırın

Mikrodalga fırın avokadoyu hem olgunlaştırmak için ideal bir yöntem olsa da içinde bulunan besin değerlerini düşürdüğü için önerilmemektedir. Ancak acil durumlarda cankurtaran bir yöntemdir. Bunun için yarım dakika kadar mikrodalganın içinde ısıtın. Bu işlemi uygularken mikrodalganın çok yüksek ısılarda olmadığını kontrol edin.

NOT: Avokadoyu buzdolabında saklamayın. Özellikle olgunlaştırmak istediğiniz avokadolar mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Ancak yemeklerde, salatalarda kullanılan avokadoyu çekirdeğinden ve kabuklarından ayırdığınız için buzdolabında saklamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ