Diş Kaplaması Sonrası Şiddetli Ağrı

Diş Kaplaması Sonrası Şiddetli Ağrı

Diş kaplaması sonrası şiddetli ağrı şikayeti çoğu zaman meydana gelen bir olaydır ve kısa süre içerisinde geçmektedir. Kısa süre içerisinde geçmeyen ağrı dikkate alınmalı, bir haftadan fazla sürmesi durumunda mutlaka bir diş hekimine kontrol amacıyla gidilmelidir.

Diş kaplaması sonrası şiddetli ağrı oluşmasının sebepleri;

  • Dişi kaplama esnasında hava tabakası kalabilir. Bu durumdaki bir kişi yemek yerken, bir şey içerken bazen konuşurken dahi acı çekmektedir.
  • Dişi kaplama esnasında dişin mine tabakasının olması gerekenden daha fazla törpülenmesi kişinin acı duymasına ve şiddetli ağrı yaşamasına sebep olabilmektedir.

Yukarıda bahsedilen sebepler genellikle diş hekimin dikkatsizliği sonucunda meydana gelen sebeplerdir. Kişi bu sorunlar düzeltilmeden ağrıdan kurtulamaz.

Diş kaplaması sonrasında şiddetli ağrı duyulmasının en sık sebeplerinden bir tanesi de dişin sonradan çürümesidir. Bu durum dişin kaplanmasından hemen sonra meydana gelebileceği gibi bir süre sonra da ortaya çıkabilmektedir.

Diş Kaplaması Sonrası Şiddetli Ağrının Tedavisi

Diş kaplaması sonrasında ağrı ve acı duyulması kişinin günlük hayatta zorluk yaşamasına sebep olmaktadır. Bu sebeple dişte meydana gelen ağrının sebebi hızlı bir şekilde bulunmalı ve tedavi edilmelidir.

Dişin çürümesinden kaynaklı oluşan ağrılarda kaplamanın çıkarılması ve dişin kontrol edilmesi gerekli görülebilmektedir. Diş eğer kurtulabiliyor ise genellikle kanal tedavisi yapılarak dişteki çürük temizlenir. Çürük temizlendikten sonra gerekli ise dolgu yapılmalı, dolgunun sağlamlığından emin olunduktan sonra diş tekrar kaplanmalıdır.

Dişin kaplanması esnasında hava alması ya da kaplamadan hemen sonra kişinin dişi yeterince koruyamamasına bağlı oluşan hasarlar diş hekimi tarafından kontrol edilmelidir, hekim uygun görür ise kaplama tekrar yapılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ