Ev Parti için Nasıl Hazırlanır?

Ev Parti için Nasıl Hazırlanır?

Doğum günü, yeni yıl, yıldönümü kutlamaları… Her bir kutlama partisi için aslında aradığınız tek mekan, eviniz. Bu güzel geceyi dışarıdaki yabancı kalabalıktan uzak, sevdiklerinizle beraber ama en az mekanlardaki partiler kadar eğlenceli mi geçirmek istiyorsunuz? O zaman okumaya devam edin. Şahane bir parti için ev nasıl hazırlanır? Nelere ihtiyaç var? Cevapları yazının devamında…

Ev Parti için Nasıl Hazırlanır?

1-)Tema Seçimi

Öncelikle partiniz için bir tema belirlemelisiniz. Bu adım olmazsa olmazlardan değil, ancak farklı arkadaş gruplarınızı bir araya getirip kaynaştırmak için kesinlikle iyi bir fikir. Oyun gecesi, kızlar gecesi, pijama partisi, kostüm partisi, film gecesi… Ortak bir nokta bulmak farklı gruplardaki arkadaşlarınızın bütünleşmesi için en büyük kurtarıcınız olacak.

2-)Leziz Yiyecekler

Tabii ki mutfakta saatler harcamadan, en kısa sürede en lezzetli ve en kolay yiyecekleri hazırlamalısınız. Burada tema önem kazanıyor. Mesela film gecesi yapacaksınız. Film izlerken patlamış mısır yemeyi kim sevmez ki? Patlattığınız mısırların yanına çeşitli soslar hazırlamak lezzeti fazlasıyla arttıracaktır.

Herkesin damak tadına uygun soslar hazırlamak elbette mümkün. Bazı soslarda acı, bazılarında taze otlar, bazılarında peynir.. Kim hangisinden isterse ondan yer. İçeceklere gelince, kolaları, gazoz ve meyve sularını olduğu gibi servis etmemekte yarar var. Mesela taze sıkılmış meyve sularını soda ile karıştırarak eğlenceli içecekler ortaya çıkarmak oldukça kolaydır. Etrafa kaseler içinde bırakılan şekerleme ve kuruyemişler ise arkadaşlarını doğal bir yolla kaynaştırmanın en tatlı yolu.

3-)Müzik Listesi

Partinin olmazsa olmazıdır, tabii film gecesi değilse. Seçtiğin temaya uygun müzik listesi belirlemeli veya bu işte iyi olduğunu bildiğin bir arkadaşından yardım almalısın. Hatta bütün sorumluluğu arkadaşına yıkıp onu gecenin DJ’i ilan edebilirsin. Listeyi partiden birkaç gün önce hazırlayıp birkaç kez dinlemeli, böylelikle davetlilerin ne zaman dans edip ne zaman sohbet edeceğini ufak değişikliklerle belirleyebilirsin.

4-)Fotoğraf Çekimi

Bu şahane gecenin anıları kalmalı, değil mi? Fotoğraflar anı ölümsüzleştirmek için iyi bir fikir. Fotoğraf çekimini de eğlenceli kılmak için kafana göre, eğlenceli aksesuarlardan oluşan bir fotoğraf kabini yapılabilir.

5-)Etrafta Dolaş

Partinin ev sahibi olarak bütün geceyi en yakın arkadaşlarınla sohbet edip dans ederek geçiremezsin. Gece boyunca ortalıkta görünmeli, her arkadaşına ayrı ayrı zaman ayırmalısın. Ve unutma ki asıl amacın farklı gruplardaki arkadaşlarını kaynaştırmak. Ortak ilgi noktaları olduğunu bildiğin arkadaşlarını bir araya getir. Utangaç olduğunu bildiğin arkadaşının başkalarıyla tanışmasına aracı ol. Unutma, gecenin sonunda ya da ertesi sabah, partinin sahibi olarak sen konuşulacaksın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ