Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir?

Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenir?

Elektrikli süpürgeler uzunca yıllar boyunca tozun ve pisliğin bir poşette toplandığı hazneden oluşan elektrikli ev aletleriydi. Ancak son yıllarda süpürge torbalarıyla uğraşmanın fazla zaman alması ve maddi olarak daha fazla paraya sebep olmasından dolayı poşetsiz süpürgeler geliştirilmiştir.

Özellikle son yıllarda su hazneli ve kuru hazneli süpürgeler çok popüler olmuştur. Kolay kullanımı ve temizlenme şeklinden dolayı çok sık tercih edilen bu elektrikli süpürgeler nasıl temizlenir? Aşağıda ev hanımlarına verilecek birkaç püf nokta ile elektrikli süpürgeler temizlemek artık çok kolay olacak. İşte o püf noktalar;

1-)Fişi Prizden Çıkardığınıza Emin Olun

Ev kazalarının en başında elektrikli süpürgeden elektrik çarpması yer almaktadır. Bu sebeple elektrik süpürgelerini temizlemek için su kullanmadan önce muhakkak elektrikle olan temasın kesildiğinden emin olunuz.

2-)Hazneyi Yavaşça Çıkarın

Son yıllarda tozların ve pisliklerin haznede toplandığı elektrikli süpürgeler kullanılmaktadır. Bu süpürgeleri temizlerken öncelikle kullanım kılavuzunu okuyunuz.

Hazneyi kılavuza uygun olarak çıkardıktan sonra tozları bir poşete doldurunuz. Ardından hazneyi güzelce yıkayabilirsiniz. Hatta çamaşır suyu gibi dezenfektanlar ile yıkamanız mikroorganizmalardan kurtulmanızı sağlamaktadır.

3-)Hazneyi Kurulayın

Hazneyi yıkadıktan ya da sildikten sonra muhakkak kurulayın. Kurulamadan ıslak halde hazneyi takmanız ve süpürgeyi çalıştırmanız makinenin bozulmasına hatta size elektrik çarpmasına sebep olabilir. Bu sebeple hazneyi kuru bir bez ile iyice kurulayın.

4-)Filtreleri Temizlemeyi Unutmayın

Her süpürgede tozların ve pisliğin tutulduğu hazne bölümünün dışında filtrelerin bulunduğu bir bölüm yer almaktadır. Bu filtreler temizlenmeden süpürgenin tam olarak temizlenmesi mümkün değildir. Hatta pis filtrelere sahip süpürgeler tozları almakta zorlanır ve etrafa kötü koku yayar. Bu sebeple süpürgeyi temizlerken filtrelerinizi temizlemeyi unutmayınız. Filtreleri musluk altında iyice durulamanız yeterli olacaktır. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus filtreler kurumadan kesinlikle süpürgeye tamamlayınız.

Su Hazneli Süpürgeler

Su haznesi bulunan süpürgeler temizlenmesi çok daha önemli olan süpürgelerdir. Çünkü su mikroorganizmaların üremesini hızlandırır. Bu sebeple su haznesi bulunan süpürgeler ile temizlik yapıldıktan hemen sonra haznedeki su boşaltılmalı ve hemen dezenfektanlar ile silinmelidir.

NOT: Poşetli süpürgelerin temizlenmesinde en fazla dikkat edilmesi gereken nokta torbanın iyice dolmadan değiştirilmesidir. Aksi halde torba patlar ve süpürgenin bütün parçaları pislik içerisinde kalır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ