Kurban Eti Yıkanır mı?

Kurban Eti Yıkanır mı?

Kurban eti yıkanır mı sorusu özellikle Kurban Bayramı yaklaşırken çok merak edilen sorulardan birisidir. Her yıl belirli günlerde kutlanan Kurban Bayramı kutsal değerlerimizden birisidir. 4 gün süren Kurban Bayramı’nda insanlar birbirini ziyaret eder, küsler barışır, büyükler ziyaret edilir ve en büyük tören olarak ise kurban kesilir.

Kurban kesmek İslam dinine özgü ritüellerden birisidir ve maddi imkanı olan her müslüman Kurban Bayramı’nda kurban kesmeyi kendine bir görev edinmiştir. Kurban kesmek hem başkalarına yardım edilmesi açısından bir sevap hem de dinin getirdiği yeniliklerden birisidir. Kurban eti çok lezzetli bir tada sahiptir ve çoğu kişi kurban eti yemeyi çok sever. Kurban eti yemek için etin güzel bir biçimde kesilmesi ve pişirilmesi de önemlidir.

Kurban Eti Temizlenir mi?

Kurban eti çok sevilen, Kurban Bayramı’nda sıklıkla tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Kurban Bayramı’nda her insan gelir seviyesine göre uygun bir biçimde kurban keser. Kurban kesmenin amacı durumu iyi olmayan insanları hatırlamak ve onlara et götürmektir. Böylelikle toplum büyük bir dayanışma içinde olur. Bu dönemde kesilen etler dana, koyun, inek vb hayvanlara aittir. Kurbanlık hayvan seçildikten sonra bu alanda deneyimli bir kasap tarafından etler kesilmeli, sonrasında ise usüle uygun bir biçimde kesilmelidir.

Kurban bayramında en çok merak edilen şeylerden birisi de kurban etinin yıkanıp yıkanmadığıdır. Bazı insanlara göre kurban eti kesildikten sonra yıkanmalıdır bazılarına göre ise bu oldukça yanlış bir yöntemdir.

Bu gibi durumlarda kişilerin kurban etini kesinlikle yıkaması ve bu şekilde pişirmesi gereklidir. Kurban eti özellikle açık bir alanda kesildiyse mikrop, bakteri vb. maddeleri üzerine çekmesi normaldir ve bu kötü maddelerden eti arındırabilmek için yıkama işlemi kesinlikle yapılmalıdır.

Kurban etinin üstünde yer alan kanların da su ile temizlenmesi, sonrasında pişirilmesi önerilmektedir. Kurbanlık etin yıkanmasının dine aykırı olması kesinlikle yanlış bir düşünce biçimidir.

Kurban Eti Keserken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

  • Kurban eti kesmek dinimizim önerdiği, yapılmasını istediği uygulamalardan birisidir. Ama kurbanlık hayvanı keserken hayvana eziyet edilmemeli, işkence edilmemesi gerekmektedir.
  • Kurbanlık hayvanın kesilmeden önce düzgün bir biçimde bağlanması ve kesinlikle işinde deneyimli bir kasap tarafından kesilmesi gerekmektedir.
  • Kurban eti keserken dikkat edilecek diğer husus ortamın hijyenidir. Kurbanlık etin hijyen kurallarına uygun bir alanda kesilmesi gerekmektedir.
  • Kurban kesilen alana asla küçük çocukların sokulmaması gereklidir. Küçük çocukların kurban kesimini izlemesi psikolojilerini olumsuz yönde etkileyecektir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ