Kristal Avizeler Nasıl Temizlenir?

Kristal Avizeler Nasıl Temizlenir?

Kristal avizeler gösterişli görüntüleriyle evlerin daha da ihtişamlı görünmesini sağlarlar. Kristal nerede kullanırsa kullanılsın, ayrı bir hava ve zarif bir görünüm sağlamaktadır. Bu kadar hoş görünen kristalin temizlenmesi de bir hayli zordur. Kristalin temizlenmesi kullanıldığı yere göre değişmektedir. En zor ve zaman harcanmasına sebep olan sanırım kristal avizelerin temizlenmesidir. Peki kristal avizeler nasıl temizlenir? Dikkat edilecek birkaç püf nokta ile kristal avizelerin temizlenmesini hızlandırabilirsiniz.

1-)Kristal parçalarını sökün

Kristal avizeleri meydana getiren kristal parçaları genellikle tek tek sökülebilir. Bu kişilerin kristalleri temizlemesini kolaylaştırmaktadır. Kristal parçaları tek tek zarar vermeden çıkarınız, derin bir kap içerisine yerleştiriniz ve üzerine su ilave edip bir gece bekletiniz. Ertesi gün suyunu değiştiriniz. Yeni koyduğunuz suyun içerisine az miktarda çamaşır suyu, karbonat ya da sirke ilave edip 10-15 dakika bekletiniz ve durulayın. Bu işlem sonrasında kristal parçaları yavaşça kurulamayı unutmayın.

Kristal parçaları sökülmeyen kristal avizelerin temizlenmesi için yapılacak en basit yöntem; avizenin elektrikle bağlantısını kestikten sonra bir sprey şişeye alkol ve su koyup kristal parçaları bu su ile siliniz.

2-)Kristal parlatıcı kullanın

Kristallerin temizlenmesinde en önemli aşama kristallerin güzel bir şekilde parlatılmasıdır. Yanlışlıkla kullanılan kimyasal maddelerin bir çoğu kristalleri temizlemek yerine kristallerin parlaklığının yitirilmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple kullanılan kimyasallara çok dikkat ediniz.

Kristal parlatıcı piyasada bir çok kimyasal bulunmaktadır. Bu kimyasal maddelerden bazılarını kullanabilirsiniz. Ancak uygulama esnasında kristalleri temizlerken kristallerin çizilmemesine dikkat ediniz.

NOT: Kristal avizelerin temizlenmesinin en önemli püf noktası kristallerin çizilmemesidir. Bu sebeple kristalleri silerken kullandığınız bezlerin yumuşak ve pamuklu olmasına dikkat ediniz. Bu sebeple genelde mikrofiber bezlerin kullanılması tavsiye edilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ