Kalorifer Petekleri Perdeye Zarar Verir mi?

Kalorifer Petekleri Perdeye Zarar Verir mi?

İyi bir şekilde temizlenmeyen ya da yüksek ısıda yanan kalorifer petekleri, eğer perdeye yakın ise bu petek perdeye zarar verebilmektedir.

Kalorifer Petekleri Perdeye Zarar Verir mi?

Kalorifer peteklerinin tozluyken çalıştırılması veya yüksek bir ısı derecesinde yanması üzerinde perde ya da tülün bulunması halinde bu kumaşları kirletebilmektedir. Petek zaten aynı yerden aynı derecede yandığı için perdelerde sabit kaldığından bu şekilde bir ısıya bir yerden sonra tepki vermeye başlıyor. Bu tepki ise genelde sararma olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tozlu olan peteklerde ise, temizlenmeden çalıştırıldığında yine üzerindeki ısıdan dolayı havalanması neticesinde perdeler kirlenebilmektedir. Bu durum çok tozlu peteklerde sıkça karşımıza çıkan bir durumdur.

Kalorifer Petekleri Nasıl Temizlenmelidir?

Kalorifer peteklerini temizlerken, dış yüzey ve iç yüzey olarak iki şekilde ayrı bir temizleyici ile temizlemelisiniz. Dış yüzeyi kimyasal temizleyici kullanarak parlamasını ve temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

İç yüzeyinde ise uygulayabileceğiniz yöntem daha doğal olmalıdır. Bunun sebebi ise yapılan temizlikten sonra kalorifer çalıştırılacaksa eğer, kimyasal kullanılıp da iyi durulanmaması halinde bu nefes aldığımız havaya karışabilir ve anlayamayacağımız kadar az miktarda ama uzunca bir süre bu havayı solumamıza neden olabilmektedir. Bu nedenle kalorifer peteğinin içini temizlerken, hem doğal hem de iyi bir şekilde temizlenmesini sağlayacak olan sirkeyi rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Burada hazırlamış olduğunuz sirkeli suyu peteğinizin yapısına göre sprey şişesinde kullanabilir ya da direkt temiz bir bez yardımıyla peteğinizi temizleyebilirsiniz. Aynı şekilde karbonatlı su da bu konuda uygulanabilecek doğal temizleyici ürünlerden biridir.

Sararmış Perdeler Nasıl Temizlenmelidir?

Petekten ya da sigara dumanından dolayı sararmış olan perdelerinizi çamaşır makinesinde yıkayabileceğiniz gibi elde yıkamayı da tercih edebilirsiniz. Perdelerinizin yapısını bozmamak için biz size yine sirke kullanmanızı önereceğiz fakat tabii ki perdelerinizin hassas değilse, o zaman normal bir deterjan tercih edebilirsiniz.

Burada öncelikle elde yıkayacağınız zaman ne yapabileceğinizi kısaca anlatalım. Tülleriniz ya da perdeleriniz hassas ise öncelikle bir leğenin içerisine çok sıcak olmayacak şekilde sirkeli su hazırlayın ve içine temizlenmesi gereken perdenizi atın. Daha sonrasında eliniz ile yavaşça karıştırarak karışımın perdenize nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Bu süre bir süre beklettikten sonra perdenizi asabilirsiniz. Sararmanın tamamen yok olduğunu göreceksiniz.

Çamaşır makinesinde yıkayacağınız zaman ise yine deterjan gözüne çok az miktarda deterjan koyun ve perdenizi çamaşır makinesine atın. Perdenizin üzerine de bir yemek kaşığı karbonat dökerek yine sararmayı geçirebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ