Parkeye Dökülen Ağda Nasıl Temizlenir?

Parkeye Dökülen Ağda Nasıl Temizlenir?

Ağda yapımı esnasında özellikle ağda salonlarında sıklıkla karşılaşılan problemlerden bir tanesi ağdanın işlem esnasında dikkatsizlikle parkeye ya da etrafa dökülmesidir. Ağdanın özel yapısından dolayı temizlenmesi ve ortamdan uzaklaştırılması çok zordur hatta bazı durumlarda imkansız hale gelmektedir.

Dökülen ağdanın parkeden çıkarılması esnasında yapılması gerekenler aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır Burada uygulanan yöntemlerde temel olarak dikkat edilmesi gerekenler ağdanın etrafa yayılmasını önlemek aynı zamanda temizleme esnasında döküldüğü yüzeye zarar vermesini önlemektir. Sizde parkenize zarar vermeden kolay bir şekilde dökülen ağdayı ortamdan uzaklaştırmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları dikkatlice okuyunuz ve uygulayınız.

1-)Soğumasını Bekleyin

Parkeden ağdanın çıkarılması esnasında öncelikli olarak yapılması gereken ağdanın soğumasını beklemektir. Soğumadan ağdanın ortamdan uzaklaştırılmasına çalışmak ağdanın etrafa daha fazla yayılmasına neden olur. Bu sebeple ağdanın soğuması beklenilir.

Ağdanın hızlı soğutulması için de birkaç yöntem uygulanabilir. Bunun için dökülen ağda yüzeyine buz ile uygulama yapılabilir. Buz, ağdanın hızla donmasını ve etrafa yayılmasını engeller.

2-)Sert Bir Cisimle Kazıyın

Parkeye dökülen ve donması sağlanan ağdanın büyük bir kısmını ortamdan kazıyarak uzaklaştırabilirsiniz. Burada bu işlemi gerçekleştirmek için maket bıçaklarından ya da jiletten yararlanabilirsiniz.

Bu işlem esnasında çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Parkede çizilmelere neden olmamanız için çok ince kısımları bu yöntem ile çıkarmamanızı tavsiye ederiz. Maket bıçak ve jilet ile kendinize zarar vermemeniz için de bu yöntemi uygularken ekstra dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

3-)Yağ Kullanın

Ağdanın yapısının incelmesini ve ortamdan kolaylıkla çıkmasını sağlayan yağlardan ya da içerisinde yağ bulunan maddelerden yararlanabilirsiniz. Bu malzemeler çoğu zaman vücutta kalan ağda kalıntılarını çıkarmak için de kullanılmaktadır.

Bu yöntem yoğun miktardaki ağda kalıntılarını çıkarmak için uygulanmak yerine az miktardaki ağdaları çıkarmak için tercih edilmektedir.

NOT: Küçük miktarda parkeye dökülen ağda kalıntılarını soğumadan sıcak haldeyken ağda bezi kullanarak ortamdan temizleyebilirsiniz. Ancak bu yöntem yoğun miktarlardaki ağdaları temizlemek için ciddi problem oluşturabilmektedir. Bu sebeple dikkatli olunuz aksi halde sıcak haldeyi ağda çok daha fazla miktarda parkeye yayılır ve çıkarılması zor bir hale gelebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ