1 Aydır Geçmeyen Boğaz Ağrısı

1 Aydır Geçmeyen Boğaz Ağrısı

1 aydır geçmeyen boğaz ağrısı çekmeniz boğaz ağrınızın artık kronik bir hale geldiğinin göstergesidir. Bu durum genellikle;

  • Kişinin boğaz ağrısını yeterince önemsememesinden kaynaklı oluşabilmektedir. Kişi genellikle sürekli şikayet halindedir. Ancak şikayetleri o kadar rahatsız edici olmadığı için gerekli önlemleri de almamaktadır. Böyle bir durum başlarda hafif olmasına rağmen uzun vadede geçmeyen ve daha dirençli bir boğaz ağrısının oluşumuna sebep olmaktadır.
  • 1 aydır geçmeyen boğaz ağrısı ya da daha uzun süredir var olan boğaz ağrının sebeplerinden bir tanesi de sigara kullanımı olabilmektedir. Hatta sigara kullanımı kronik boğaz ağrılarının sebepleri arasında en önde gelmektedir. Sigara ağız mukozasını tahriş etmekte mukozal yapıyı bozmaktadır. Bu durum başlarda hissedilmese de uzun vadede bu kısmın mikroorganizmalara karşı direncinin azalmasına sebep olmaktadır.
  • Uzun süredir var olan geçmek bilmeyen boğaz ağrılarının bir diğer sebebi de yanlış ilaç kullanımı olmaktadır. Yanlış ilaç kullanımı kişinin kendi kendine hiç bir şekilde doktor tavsiyesi olmadan evde kalan ilaçları kullanmasından kaynaklı ya da kendi başına kulaktan duyma bilgiler ile aldığı ilaçları kullanımına bağlı olarak gerçekleşmektedir. Bu durumda kişi boğaz ağrısının sebebini bilmeden ilaç kullanır. Gerekli etkiyi göremediği gibi o bölgedeki bakterilerin de direnç kazanmasına sebep olur. Bu tarz rahatsızlıklarda genellikle kişi ilaçta kullandım ancak uzun süredir boğaz ağrım geçmedi diye yakınmaktadır.

Uzun Süre Geçmeyen Boğaz Ağrısı

Uzun süre geçmeyen boğaz ağrısının sebebi bakteri ya da viral kaynaklı olmayabilir. Bazı durumlarda uzun süreli geçmeyen boğaz ağrısı ciddi rahatsızlıkların habercisi olabilmektedir.

Boğazda meydana gelen; soluk borusu, yutak, bademcikler, yemek borusu gibi bölgelerde meydana gelen patolojik sorunlar uzun süreli geçmeyen ağrılara sebep olabilir.

Bu ağrılar genellikle kanser oluşumunun kaynaklanabilmektedir. Bu tarz uzun süreli boğaz ağrısı çeken kişiler özellikle alkol ve sigara da kullanıyor ise mutlaka doktora giderek gerekli tetkikleri yaptırmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ