Paça Çorbasının Kokusu Nasıl Giderilir?

Paça Çorbasının Kokusu Nasıl Giderilir?

Paça çorbası, oldukça sağlıklı ve sevilerek tüketilen bir çorba olmasının yanı sıra, kokusundan ve lezzetli olmayacağı korkusundan dolayı evde pişirilmemektedir. Artık neredeyse birçok çorbacının gözde çorbası haline gelmiş paça çorbası, her yerde bulunabilir fakat lezzetini tutturmak sanıldığı kadar kolay değildir.

Paça Çorbasının Kokusu Nasıl Giderilir?

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi, paça çorbasının evde yapılmasını engelleyen en büyük faktörlerden biri kokusu, ikincisi ise lezzetinin tutturulmasının zor olmasıdır. Fakat oldukça tercih edilen, sevilen ve insan vücuduna faydalı bir çorbadır.

Evde paça çorbası pişirmeye karar verdiğinizde, koku yayılmasının kaçınılmaz olmasını düşünerek önceden önlemler almak gerekmektedir. Fakat bazen bunun için geç kalınmış ve çorbanın ağır kokusu tüm evi kaplamıştır. Peki bu koku nasıl giderilir? dediğinizde, biz de size çözüm üretmek adına aşağıdaki yazıda cevap niteliği taşıyabilecek yöntemlerden bahsettik.

1-)Evinizi Havalandırın

Eve yayılan kötü ve sizi rahatsız edebilecek kokuları defetmek için uygulayabileceğiniz birinci adım evinizi havalandırmak olmalıdır. Bu yaz aylarında rahatlıkla yapılabilir fakat kışın biraz daha imkansız hale gelebileceğinden bizim önerimiz, daha çorbayı yaparken mutfağınızın penceresinin ya da havalandırmasının açık olmasıdır. Böylece o yoğun koku evinize yayılmayacak, mutfak içinde birkaç turdan sonra hava ile karışacaktır.

2-)Aspiratörünüzü Her Zaman Çalıştırın

Hemen hemen herkesin mutfağında bulunan aspiratörün amacı da budur. Yaptığınız yemeğin kokusunu içine hapseder, borusu vasıtasıyla dışarıya vermektedir. Özellikle ağır kokulu yemekler pişirdiğinizde kesinlikle kullanılması gereken bir araçtır.

3-)Türk Kahvesi Kullanın

Türk kahvesinin hem kendi kokusunun baskın olmasından hem de koku hapsedici özelliği olmasından dolayı genel olarak her koku için kullanabilirsiniz. Paça çorbası yaptıktan sonra yine Türk kahvesi kullanarak bu kokunun kısa zamanda dağılmasını ve yok olmasını sağlayabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken, evin ya da mutfağın belirli yerlerine bir fincan kahve bırakmak. Aynı şekilde Türk kahvesi pişirmek de bu kahve kokusunun yayılmasını ve ağır kokuların bastırılmasında yardımcı olacaktır. Özellikle mutfak için.

4-)Kokulu Mumlar Kullanabilirsiniz

Kokulu mumların en belirgin özelliği, oda parfümleri gibi insanı boğacak derecede bir koku salmamasıdır. Özellikle evin aşırı kokan bölgelerinde mum yakmanız da kokunun bastırılmasına oldukça katkı sağlayacaktır.

Paça Çorbası İçmenin Faydaları Nelerdir?

  • Kesinlikle bağışıklık sistemi güçlendirici özelliÄŸi bulunmaktadır. Özellikle hastalık zamanları kiÅŸinin kendini daha zinde hissetmesini saÄŸlar.
  • Kemikleri güçlendirir. Vücudun alması gereken besin deÄŸerlerinin çoÄŸu paça çorbasında bulunduÄŸu için, hem enerji verir hem de özellikle çocuk yaÅŸlarda kemik geliÅŸimine katkıda bulunmaktadır.
  • Yaralanma durumunda ya da kırık, zedelenme gibi kiÅŸinin günlük aktivitelerini yapmasını engelleyen durumlarda bir kase paça çorbası içmek kiÅŸinin iyileÅŸme sürecini hızlandırır ve daha kısa sürede günlük hayatına dönmesini saÄŸlamaktadır.
  • Aşırı zayıf kiÅŸiler için içeriÄŸindeki besin deÄŸeri ve kolesterol seviyesi sayesinde kilo aldırıcı özelliÄŸi vardır. Aynı ÅŸekilde yine kolesterol hastalarının da aşırı miktarda ya da sıklıkla tüketmemesi gereken bir besindir.
  • Grip, soÄŸuk algınlığı gibi mevsimsel oluÅŸan ve kiÅŸiyi günlerce yataktan çıkarmayan hastalıklarda, içilmesi durumunda kiÅŸiyi direkt ayaÄŸa kaldırıcı özelliÄŸi vardır. Hastalığın vücuttan atılmasını saÄŸlar.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ