Mideden Gelen Çürük Yumurta Kokusu Nasıl Giderilir?
Mideden gelen kötü kokuyu giderebilmek için öncelikle sebeplerini doğru bir şekilde bilmemiz gerekmektedir. Bu sürekli olan bir şey ise önceliğiniz her zaman uzman bir doktora görünmek olmalıdır.
Mideden Gelen Çürük Yumurta Kokusu Nasıl Giderilir?
Midemiz her ne kadar en sağlam organmış gibi dursa da aslında en hassas organlarımızdan biridir. Yediklerimiz, içtiklerimiz hatta üşütmemiz bile midede bir çok rahatsızlığa sebep olabilmektedir. Aynı şekilde safra kesesi ve bağırsak ile alakalı problemlerde de kendini midede gösterebilir ya da biz sorun midemizdeymiş gibi algılayabiliriz. Öncelikle vücudumuzun her organı birbiri ile bağlantılıdır, bu yüzden sağlığınız ile alakalı en küçük bir kuşkunuzda en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir
Midede, tüketilen gıdalar ya da başka bir organdan dolayı sindirememe, mide bulantısı ya da koku gibi problemler meydana gelebilir. Eğer sürekli geğirme hissiniz varsa ve geğirmenizde kötü bir koku ile karşılaşıyorsanız ilk düşünmeniz gereken gün içinde tükettikleriniz olmalıdır. Çünkü bazen midenin çok fazla zıt yiyecekle karışmasından dolayı sindirimde güçlük yaşanır ve sindirilmeyen yiyecekler şişkinliğe, şişkinlik de kendini kötü bir koku ile dışarı atar. Tükettiklerinizde herhangi bir problem yoksa ve ilk kez böyle olduysa, safra sıvınız ile alakalı da olabilmektedir. İlk başta telaşa kapılmadan su için ve midenizi rahatlatacak gıdalar tüketin. Bu konuda bitki çayları da oldukça çözüm niteliği taşıyabilmektedir. Melisa, ıhlamur, acı ot gibi bitkiler midenizin rahatlamasına sebep olabileceği için tüketebilirsiniz.
Çok sık böyle bir koku ile karşılaşıyorsanız ise yine farklı bir nedenden ötürü de kaynaklanabilmektedir. Bu nedenlerden tümör, reflü gibi rahatsızlıklarda mideden kötü kokuların gelmesine sebep olur. Bu yüzden, kendi vücudunuz daha iyi tanıdığınız düşünerek kokunun kaynaklanma nedenlerini daha kısa sürede bulabilirsiniz.
Mide Kokusuna Sebep Olabilecek En Sık Yaşanan Hastalıklar
Yukarıda belirttiğimiz gibi midedeki kötü kokuların sebeplerinden en birincisi aslında tükettiğimiz gıdalar. Bu gıdalar tüketim süresine göre tekrarlandığında midemize kalıcı zararlar oluşturarak başka bir hastalığa davetiye çıkarabilirler.
- Reflü: Reflü, kişilerde kendini midede yanma, ekşime ya da acı su, ağız kokusu olarak gösterebilmektedir. Yani eğer reflü hastası değilseniz, olmuş olabilirsiniz. Bunu da anlamak için tek yapmanız gereken, şikayetlerinizi bir uzman doktor ile paylaşmak olmalıdır. Reflünün tedavisi vardır, sürekli tekrarlanmasını istemiyorsanız muhakkak bu tedaviye göre hareket etmeniz en doğrusu olacaktır.
- Gastrit: Gastrit de yine midenin iltihaplanması sonucu oluşan bir hastalıktır. Sık sık geğirme hissi ile kendini gösterebilmektedir. Yine gastritin tamamen geçmesi zor olsa da, bazı tedavi yöntemleri ile etkisi en az seviyeye indirilebilmektedir. Tabii bir doktor yardımı alır ve tükettiğiniz gıdalara dikkat ederseniz.
- Duodenit: Duodenit rahatsızlığı ise 12 parmak bağırsağının iltihaplanmasıdır ve yine ağız kokusuna sebep olabilmektedir.
Bu yukarıda bahsettiğimiz hastalıklar neredeyse her 10 insanın 4’ünde meydana gelen hastalıklardır. Ve çoğu zaman düzensiz beslenme kaynaklıdır. Bu yüzden tükettiğiniz öğünlere ya da aperatiflere her zaman dikkat etmelisiniz.