Deri Ayakkabı Çatlağı Nasıl Giderilir?

Deri Ayakkabı Çatlağı Nasıl Giderilir?

Deri ayakkabı tercih eden kişilerin merak ettiklerinden birisi de deri ayakkabı çatlağı nasıl giderilir sorusudur. Deri ayakkabı üretimi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça fazladır. Deri ayakkabının bu kadar çok üretilmesinin sebebi ise talebinin çok fazla olmasından kaynaklanmaktadır.

Deri ayakkabıların kullanım sebebinin bu kadar yoğun olması ayakkabı modelinin çok dayanıklı olması ile ilgilidir. Her türlü hava durumunda rahatlıkla giyilebilen deri ayakkabı modellerini kadın, erkek ya da çocuk herkesin alması ve kullanması mümkündür. Deriden üretilmiş topuklu ayakkabılar, çizmeler, düz babetler ve çok daha fazla model kadınların en çok tercih ettiği ayakkabı modelleri arasında yer almaktadır. Deri ayakkabıların yanı sıra süet modeller de ilgi çekicidir.

Deri Ayakkabı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Deri ayakkabı giyiminde dikkat edilmesi gereken belli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara göre kişinin ayakkabısına iyi bakması ayakkabının ömrünü önemli ölçüde uzatacaktır. Deri ayakkabı kullanımında dikkat edilecek belli başlı hususlar şunlardır:

  • Deri ayakkabı seçerken kaliteli bir markanın ürününün tercih edilmesine önem verilmelidir. Kaliteli marka ürünlerin ömrü daha uzundur ve herhangi bir sorun olduğunda iade, değişim garantisi bulunmaktadır.
  • Deri ayakkabı giyiminde ayakkabı numarasına uygun bir seçim yapılmasına dikkat edilmelidir. Ayakkabının olduğundan daha küçük seçilmesi ayakkabıya kısa süre içinde zarar verecektir.
  • Deri ayakkabıların çalışma şartları zorlu alanlar içinde kullanılmaması gerekmektedir.
  • Deri ayakkabıları kötü hava şartlarına uygun biçimde giymek önemlidir. Soğuk ve çetin geçen kış ayları için su geçirmez, alt tabanı kalın özel deri botlar satın alınmalı ve giyinmelidir.
  • Deri ayakkabıları çıkarırken ayakkabıya zarar vermeyecek biçimde çıkarmaya özen gösterilmelidir. Ayakkabı giyerken ve çıkarırken kullanmak üzere bir tane ayakkabı çekeceği satın alarak ayakkabılarınıza zarar vermekten kurtulabilirsiniz.
  • Deri ayakkabıları her giyimden sonra ıslak ya da hafif kuru bir bezle silerek ayakkabının her zaman temiz ve bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Deri ayakkabının rengine uygun bir ayakkabı boyası seçimi yapılarak ayakkabının düzenli bir biçimde boyanmasına dikkat edilmelidir.

Deri Ayakkabı Çatlakları Nasıl Yok Edilir?

  • Deri ayakkabı üzerinde zaman zaman çizikler ve çatlaklar oluşabilir. Böyle bir durumda ayakkabı bakımında kullanılacak bir ürün olarak vazelin tercih edebilirsiniz. Vazelin ile çatlak olan bölgeyi hafifçe silmeniz etkili olacaktır.
  • Deri ayakkabı çatlaklarına iyi gelen diğer bir yöntem ise badem yağıdır. Badem yağını bir bezin üstüne hafifçe dökerek çatlak ve çizik olan bölgeleri yavaşça silebilirsiniz. Bu sayede deri ayakkabı eskisi gibi temiz ve bakımlı bir hale gelecektir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ