Et Neden Yeşil Renk Alır?
Etin yeşillenmesi hiç iyi değildir ve tamamen tüketim ömrü ya da muhafaza yöntemi ile ilgilidir. Böyle bir eti sağlık açısından kesinlikle tüketmemek gerekmektedir.
Et Neden Yeşil Renk Alır?
Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi etin yeşil, gri ya da sarımsı bir renk almasının nedeni bozulmuş olmasıdır. Bozulmasının nedenleri olarak ise iyi bir şekilde muhafaza edilmediğini söyleyebiliriz.
Etler, bakteri üretimine en açık olan ürünlerdir. Alırken dikkat etmek gerektiği gibi saklarken ve tüketirken de bir o kadar dikkatli olmak gerekmektedir. İnsan sağlığını direkt olarak etkileyebilecek bu ürünün doğru bir şekilde muhafaza edilmiş olması çok önemlidir. Eğer oda sıcaklığında uzun bir süre kalmış ve sonra buzdolabına koymuşsanız ya da buzdolabının alt kısmında bir süre beklettikten sonra dondurucuya kaldırdıysanız, etiniz bozulmaya başlamıştır.
Et Alırken Ve Saklarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Etinizi her zaman güvendiğiniz bir yerden almalısınız. Çünkü et sadece ne kadar taze olursa olsun, kesilen hayvan hastalıklıysa, bu eti tüketmeniz halinde doğrudan sizi de etkileyecektir.
- Eti satın alacağınız zaman rengine ve kokusuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Bayatlamış ya da bozulmuş olan et rahatsız edici bir şekilde kokmaktadır. Eğer alacağınız et de kokuyorsa kesinlikle tercih etmemelisiniz. Aynı şekilde görüntüsünde herhangi bir renk değişimi varsa yine bu eti satın almamanız oldukça önemlidir. Böyle bir eti tüketmeniz halinde gıda zehirlenmelerine kadar uzanan ciddi problemlere sebep olabilmektedir.
- Eti aldıktan sonra da oda sıcaklığında bekletmemeniz oldukça önemlidir. Eğer birkaç saat sonra pişirmeyi planlıyorsanız etinizi mümkün olduğunca buzdolabınızın alt kısmında ve hiçbir gıdaya temas etmeyecek şekilde, kapalı olarak muhafaza etmelisiniz. Daha uzun süre saklamayı düşünüyorsanız da, kesinlikle buzdolabınızın buzluk kısmında muhafaza etmelisiniz.
- Et saklarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise hava almaması gerektiğidir. Yani hava ile ne kadar uzun süre temas halinde olursa, et de o kadar kısa bir süre içerisinde bozulacaktır.
- Etinizi dondurucuda saklarken her zaman dondurucuya koyduğunuz tarihi üzerine not etmelisiniz. Böylece ne kadar süredir sakladığınızı bildiğinizden daha rahat bir tüketim sağlayabilirsiniz.
Eti dondurucuda maksimum 6 ay kadar bir sürede saklamalısınız. 6 ayı geçmiş et ürünlerini tüketirken de mümkün olduğunca dikkatli olmalısınız.
Etin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
Aslında etin bozulduğunu anlamak oldukça kolaydır. Şöyle ki, et bozulduğu zaman çabuk kokabilen, küflenmeye başlayan bir üründür. Bu yüzden tüketmeden önce koklamanız ve görüntüsünü incelemeniz bozulup bozulmadığını anlamanızda size ipucu verecektir.
Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi bozulmuş olan et kötü bir kokuya sahiptir. Etin koktuğunu düşünüyorsanız, tüketmemelisiniz. Ya da etin üzerinde yeşillenme veya grileşme varsa yine o eti tüketmekten kaçınmalısınız.
NOT: Bozulmuş bir eti tükettiğinizi düşünüyorsanız ve midenizi bulandırmaya, ağrıtmaya başladıysa kesinlikle vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz ve tedavi olmanız gerekmektedir.
Et Neden YeЕџil Renk AlД±r? | Haber Sizseniz revatio for sale
Et Neden YeЕџil Renk AlД±r? | Haber Sizseniz revatio for sale
Sildenafil 20mg prescription Cost