Yaban Mersini Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Yaban Mersini Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Latincede Vaccinium Myrtillus olarak bilinen yaban mersini, fundagiller familyasına ait çalı görüntüsünde bir bitkidir. Ilıman bölgede yetişen yaban mersini ülkemizde özellikle Karadeniz bölgesinin yüksek rakımlı yerlerinde, kırlarda doğal olarak yetişmektedir. Aynı zamanda ülkemizde kültürü de yapılmaktadır.

Zengin vitamin ve mineral kaynağı olan yaban mersini yöreden yöreye farklı isim alabilir. En fazla köpek üzümü, çalı üzümü, çoban üzümü adlarıyla halk arasında bilinmektedir.

Son yıllarda içerdiği zengin vitamin ve mineral açısından daha da popüler olan yaban mersini mevsiminde toplanıp derin dondurucuda saklanabilir. Peki yaban mersini dondurucuda nasıl saklanır ?

1-Yaban Mersinini Güzelce Yıkayın

Dondurucuya koyacağınız hemen hemen bütün sebze ve meyveleri yıkamadan kesinlikle koymayınız. Yaban mersinini mevsiminde güzelce toplayınız. Çok narin ve çabuk bozulan bir yapıya sahip oldukları için ya hemen tüketiniz ya da saklama yöntemlerini kullanınız.

Dondurucuda saklayacağınız yaban mersinleri için hızlı olmanız gerekmektedir. Yaban mersinini topladıktan sonra beklemeden güzel bir şekilde bol miktardaki su ile yıkayınız.

2-Çürükleri Ayırın

Dondurucuya koyacağınız ürünlerde çürüklerin olmadığından emin olunuz. Yıkama işleminden sonra ya da önce mutlaka çürük, bozulmaya yakın olan yaban mersinlerini ayırınız. Bu işlem yaban mersinlerinin dondurucuda daha fazla bozulmadan kalmasını sağlayacaktır.

3-)Uygun Buzdolabı Poşetine Koyun

Yaban mersinlerini paketlemek için uygun boyutta bir buzdolabı poşeti seçiniz. Genellikle küçük porsiyonlar halinde ayırarak paketlemek kullanım açısından kolaylık sağlamaktadır.

Ağzı kilitli olan buzdolabı poşetlerini kullanmak daha pratik ve yaban mersinin daha fazla dayanmasını sağlayacaktır.

5-)Alternatif Yöntem

Yaban mersinlerinin saklanması için dondurucuya koymak yerine daha pratik ve geleneksel olan kurutma yöntemini kullanabilirsiniz. Kurutma işlemi sonrasında da yaban mersinini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu yöntem dondurulmuş yiyecek kullanmak istemeyen kişiler için güzel bir alternatiftir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ