Islak Kek Kaç Dakikada Pişer?

Islak Kek Kaç Dakikada Pişer?

Islak kek pişirme süre kullanılan fırına göre farklılıklar göstermektedir bu yüzden net bir zaman dilimi belirtmek zor fakat 25 ila 45 dakika arasına dikkat etmekte fayda var. 😊 Aşağıda sizin için ıslak kek ile ilgili bazı bilgiler verdik, şimdiden iyi okumalar!

Islak Kek Kaç Dakikada Pişer?

Islak kek, biraz önce de belirttiğimiz gibi 25 ila 45 dakika arasında pişiyor. Bu aradaki zaman farklı aslında fırına göre ve öncesinde fırını ısıttığınız süreye göre farklılıklar gösteriyor. Fakat bizce, siz yine de tedbiri elden bırakmayın ve keki pişirmeye başladıktan yaklaşık 25 dakikadan sonra kekinizi sık sık kontrol edin.

Kek yapımında en büyük sorun kekin dışının pişmiş içinin ise hamur kalmış olmasıdır. Bu durum genellikle malzemeden kaynaklı yaşanıyor olsa da fırınla ilgili de olabiliyor. Bu yüzden keki bir bıçak yardımıyla kontrol etmeniz daha doğru olacaktır. Böylece içi henüz pişmemişse bıçakla bunu anlayabilir ve pişirme süresini uzatabilirsiniz.

İlk Defa Islak Kek Yapacaklara Tavsiyeler

Mutfakta daha yeniyseniz veya ilk kez kek yapacaksanız dikkat etmeniz gereken belli başlı detaylar bulunmaktadır. Annelerimiz artık el alışkanlığından mı yoksa el çabukluğundan mı bilinmez, keki nasıl yapılacağını anlatırken ufak ama önemli detayları fark etmeden kaçırabiliyorlar. 😊 bu durumda maalesef yaptığımız ilk kek ya istediğimiz gibi kabarmıyor ya da içi hamur kalabiliyor. Böyle bir durumla karşılaşmamanız için size tavsiye vermeye geldik! Hazırsanız başlıyoruz. 😊

  • Keke başlamadan önce buzdolabında muhafaza ettiğiniz malzemeleri (yumurta, süt, tereyağı vb.) yarım saat öncesinden oda sıcaklığına almanız gerekiyor. Aynı şekilde bu malzemelerin son kullanma tarihlerini de kontrol etmeniz oldukça önemlidir.
  • Kek yaparken bol çırpmak önemlidir. Bu yüzden her bir malzemenin eridiğine emin olana kadar çırpmanız gerekiyor. Hamurunda herhangi bir katılık yoksa yani akışkan bir kıvamdaysa kekiniz pişirmeye hazırdır! Bu arada malzemelerin hepsini birden değil, tek tek atmaya özen göstermelisiniz. Yani şeker ve yumurtayı çırpıp sonra kabartma tozunu atıp çırpıp sonra vanilyayı atmak gibi. Çoğu bitti azı kaldı. 😊
  • Keki pişirmeden evvel muhakkak fırını ısıtmış olmalısınız. Eğer keki pişireceğiniz zaman fırını çalıştırırsanız hem uzun süre keki pişirmeniz gerekebilir hem de dışı pişip içi hamur kalabilir.
  • Keki pişirmeye başladıktan 15 dakika sonra, 10 dakikada bir olacak şekilde bir bıçak veya çatal yardımıyla içini kontrol etmelisiniz. Eğer kekinizin içi hamur kalmış ise bıçağın ucuna bulaşacağından kolaylıkla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Kekimin Bayatlamaması İçin Ne Yapmalıyım?

Kek uzun süre muhafaza edilebilecek bir gıda değildir. Eğer yaptığınız kekin fazla olduğunu düşünüyorsanız, kekin soğumasını bekledikten sonra buzdolabı poşetlerine koyarak daha sonra tüketmek üzere buzlukta saklayabilirsiniz. Bu şekilde keki 7 ay sonra bile çıkardığınızda, çözülmesini bekledikten sonra sanki yeni yapmışsınız gibi taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Dediğimiz gibi kek aslında uzun süre dayanabilecek bir tatlı değildir çünkü 3. günün sonunda bayatlamaya başlayacaktır. Bu yüzden en fazla 3 gün içerisinde tüketilmesi gerekiyor. Bu 3 gün için ise muhafaza ederken kekin kesinlikle hava almadığından emin olmalısınız. Keza hava ile sürekli temas eden kek daha kısa süre içinde bayatlayacaktır.

Kek muhafaza ederken yapılan yanlışlardan biri de buzdolabında saklamaktır. İlk başta mantıklı gibi gözükse de, zaten hava almadan oda sıcaklığında bırakabileceğiniz keki buzdolabına koyduğunuzda aslında onun kurumasına ve lezzetinde değişikliklere neden olabilirsiniz. Birkaç gün taze bir şekilde tüketmek istiyorsanız kuru bir yerde, hava almayacak şekilde muhafaza etmeniz gerekiyor. Bunun için kullanabileceğiniz yöntemlerden biri de fırındır. Fırının içinde de kekinizi muhafaza edebilirsiniz. 😊

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ