Akrilik Boya Nasıl Çıkar?

Akrilik Boya Nasıl Çıkar?

Akrilik boya, su bazlı olan bir boya türüdür. Diğer boya türlerine göre yani yağ bazlı boyalara göre çıkarılması ve temizlenmesi çok daha kolaydır.

Akrilik boya yaparken ya da dikkatsizlik sonucunda akrilik boya etrafa dökülebilir, kişinin üzerine sıçrayabilir ve leke oluşabilir.

Akrilik boyadan kaynaklı oluşan lekelerin çıkarılabilmesi için birkaç alternatif yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

Su bazlı bir boya türü olduğu içi kurumadan farkedilen boya lekelerinde suyun altına, hafif ılık su içerisinde bekletmek lekenin çıkmasını sağlamaktadır.

Akrilik boyanın çıkarılması için bazı yöntemler aşağıda anlatılmaktadır. Sonucun başarılı bir şekilde gerçekleşmesini istiyorsanız aşağıdaki yöntemleri dikkatlice takip edin ve uygulayın.

1-)Amonyak, Beyaz Sirke ve Tuz Karışımı

Amonyak, beyaz sirke ve bir miktar tuzu bir kap içerisinde karıştırınız. Sirke ve amonyağın etkileşmesi sonucunda akrilik boya kumaştan kolayca çıkmaktadır. Bu işlemi isterseniz derin bir kap içerisinde gerçekleştirebilirsiniz ve kıyafetinizi bu kap içerisinde bir süre bekletirsiniz; isterseniz de bu karışımı bir sprey kapı içerisine koyarsınız ve lekeli bölgeye sıkmak suretiyle uygularsınız.

Bu işlemin ardından muhakkak bir süre bekleyin, gerekli ise bir fırça yardımı ile lekeli bölgeyi fırçalayın. İşlemin ardından kıyafeti yıkama koşullarına uygun bir şekilde yıkayınız.

2-)Çamaşır Suyu ve Çamaşır Deterjanı Kullanın

Çamaşır suyu özellikle açık renk yüzeylerde ya da açık renk kıyafetlerde meydana gelen boya lekesini çıkarmak için kullanılmaktadır. Burada akrilik boya lekesi olan yere direkt olarak çamaşır suyu dökebilirsiniz ya da çamaşır suyu ilave ettiğiniz su içerisinde bir süre bekletebilirsiniz, her iki türlü de leke kısa süre içerisinde kaybolmaktadır.

3-)Mekanik Aletler Kullanın

Bu yöntem daha çok sert yüzeylerde oluşan akrilik boya lekelerini çıkarmak içindir. Burada maket bıçağı ile kazıma, jilet ile kazıma ya da bulaşık teli ile çıkarmaya çalışma gibi çeşitli yöntemleri deneyebilirsiniz.

Bu yöntemlerde dikkat etmeniz gereken tek husus yüzeye zarar vermemektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ