Salon Temizliği Nasıl Yapılır?

Salon Temizliği Nasıl Yapılır?

Salon temizliği, ev temizliğinin en fazla zaman alan ve en fazla kişiyi uğraştıran bölümüdür. Bu nedenle belli bir sistem çerçevesinde, belli bir düzenle işlerin yapılması hem zamandan hem de sarf edilen enerjiden büyük oranda tasarruf sağlayacaktır.

Adım Adım Salon Temizliği

  • Salon temizliğine başlanmadan önce, odanın genel olarak toparlanması, işlerin daha hızlı yapılmasını sağlayacaktır. Özellikle battaniye ya da sehpalar, mutlaka odadan çıkarılmalıdır. Ardından yeri salonda olmayan ancak ortalıkta bulunan eşyalar yerlerine yerleştirilmelidir. Bunun yanında salona eklenen ancak görsel anlamda bir kalabalığa neden olan süs eşyalarını azaltmak da gerekebilir.
  • Dipli köşeli bir temizlikte, en çok dikkat edilmesi gereken yerler pencere önleri, koltukların altları ve kapılardır. Bu bölümler temizlendiğinde zaten salon temizliği de büyük oranda tamamlanmış olacaktır. Gerekli ise koltukların silinmesi de bu rutine eklenebilir ancak bu silme işleminin iki – üç ayda bir yapılması da yeterli olacaktır.
  • Salonda bulunan camların temizliğinin en kolay şekilde yapılabilmesi için mikrofiber özelliğe sahip bezler kullanılabilir. Bu tarz bezler hem kiri temizler hem de suyu olabildiğince emer ve leke bırakmaz. Normal bir bezle silinen camlarda kurulama işlemi mikrofiber bir bez ile yapılabilir. Kimyasal ürünlere karşı alerjisi olan kişiler, cam silme suyuna sirke ekleyerek aynı performansı yakalayabilirler.
  • Süpürme işlemi esnasında önce halının üzeri süpürülmelidir. Çünkü önce parke süpürüldüğünde, halıdan minik döküntüler yeniden parkeye saçılabilir ve silme işlemi esnasında yıldırıcı olabilirler. Bu nedenle halı süpürülmeli ardından parke temizliğine geçilmelidir.
  • Parke temizliği esnasında ahşap yüze ise uygun temizlik ürünleri kullanımı hem parkelerin ömrünü uzatacak hem de pırıl pırıl bir görüntü sağlayacaktır.
  • Toz alma işlemi en sona bırakılmalıdır. İlk ortalığı toparlama işlemi esnasında toz alınacak bölümlerdeki süs eşyaları bir yerde toplandığında, toz alma işlemi hem daha pratik hem de daha kısa bir süre içinde yapılabilecektir. Toz alma en son aşamadır. Çünkü ilk olarak odanın tozu alındığında, yerleri süpürürken havaya kalkan tozlar yeniden bu bölgelere tozabilir ve bu durumda ikinci bir toz alma işlemi gerekebilir.

Salon Temizliğinde Püf Noktalar

Silme ve süpürme işlemleri ile toz alma işlemi sona erdiğinde odanın yeniden gözden geçirilmesi, dağınık eşyaların yeniden toparlanması, tozu alınan süs eşyalarının yerine yerleştirilmesi gibi işlemler ihmal edilmemelidir. Bunun yanı sıra varsa koltukların örtüleri ya da masa örtüsü gibi tekstil ürünleri, salon temizliğinden önce çırpılmalı ve temizlik bittikten sonra geri yerlerine serilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ