Akvaryum Camı Nasıl Temizlenir?

Akvaryum Camı Nasıl Temizlenir?

Akvaryum sakinleştirici ve huzur verici özelliğinden dolayı birçok evde bulunmaktadır. Bazı kişiler ise sırf güzel dekor olmasından dolayı akvaryum kullanmaktadır.

Akvaryumun hoş görüntüsü içerisinde bulunan balık ve bitkilerin dışında iyi bir şekilde temizlenmesinden kaynaklanmaktadır. Akvaryum sık aralıklarla muhakkak temizlenmelidir. Bu hem balıkların sağlığı için hem de görüntü açısından çok önemlidir.

Akvaryum camı özellikle sudan kaynaklı oluşan yosunlardan dolayı sık sık kirlenmektedir. Bu yosunların ve balık pisliklerinden kaynaklı lekelerin çıkarılması için birkaç pratik yönteme bulunmaktadır. İşte adım adım o pratik yöntemler;

1-)Akvaryumun Dış Camı

Akvaryumun dış camı temizliğin en kolay olduğu kısımdır. Camın dış kısmını evde bulunan herhangi bir cam silme kimyasalı ile kolayca silebilirsiniz. Camın dış kısmında çok fazla leke oluşumu gözlenmediği için normal bir bez ile silmeniz yeterli olacaktır.

2-)Akvaryumun İç Camı

Akvaryumun iç camını temizlemek biraz uğraş verici ve can sıkıcı olabilir. Burada öncelikli hedef oluşmuş yosun lekelerini ve kireç lekelerini çıkarmaktır.

Akvaryumun iç camını silerken herhangi bir kimyasal kullanmamanız önemlidir. Aksi halde kullandığınız kimyasal maddelerin kalıntıları su ile karışarak balıkları zarar görmesine sebep olabilir.

Jiletle Kazıyın

Akvaryumun iç camında meydana gelen kireç lekelerinin çıkarılmasında en sık kullanan yöntem jilettir. Jilet ile kolaylıkla kireç lekelerini kazıyabilirsiniz. Burada kendinize zarar vermemeye dikkat ediniz.

Bulaşık Süngeri Kullanın

Akvaryumun iç camındaki yosun ve diğer lekeleri çıkarmak için bulaşık süngerini kullanın. Sert ve çıkması zor olan lekeleri bulaşık süngerinin arka kısmı ile çıkarmaya çalışın.
Burada kimyasal bir madde kullanmayın. Bu işlemi yaparken akvaryumun içerisindeki sudan yararlanın.

NOT: Akvaryum temizliğini sık aralıklarda yapmaz iseniz özellikle akvaryumun iç camındaki lekeler kalıcı hal alabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ