Mantının Yanına Ne Yemek Yapabilirim?

Mantının Yanına Ne Yemek Yapabilirim?

Mantı çok sık yapılan bir yemek olmasa da yapıldığı zaman tek başına koca bir öğüne yetebilen ve herkesin severek tükettiği bir yemektir. Genelde mantı yapımı zaten uğraştırıcı ve mantının da doyurucu olmasından dolayı yanına tekrar bir yemek hazırlanmamaktadır.

Mantının Yanına Ne Yemek Yapabilirim?

Mantı, yanına tekrar ana yemek istemez. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, tek başına kendisi doyurucu bir yemek olduğu için yanına ağır ya da sulu yemek yapmak yerine soğuk yemekler tercih edebilirsiniz.

Mantının öncesinde başlangıç olarak çorba yapabilirsiniz. Hafif bir sebze çorbası, domates çorbası gibi bir çorba hazırlayarak, mantıdan önce servis edebilirsiniz. Hem bu tarz çorbalar kişide doyma hissi de yaşatmayacaktır. Daha sonrasında mantınızı servis edebilir, yanına ise turşu, sarma, barbunya gibi soğuk meze dediğimiz yemeklerden oluşan bir sunum hazırlayabilirsiniz. Böylece hem önce gözleri doyurmuş olursunuz, hem de şişirmeden karınları

Mantı Ne Kadar Süre Saklanabilir?

Mantı genel olarak baktığımızda yapıldığı zaman çabuk tüketilen bir yemektir. Genelde uzun günler saklanmaya ihtiyacı olmasa da, biz yine de maksimum ne kadar saklamanız gerektiğini size hatırlatalım.

Mantı, içindeki kıymadan dolayı uzun süre saklamaya müsait bir yemek değildir. İçeriğinde bulunan kıyma bozulabilir, hamur işi olduğundan dolayı görüntüsü bozulabilir ve tadında bir değişiklik olmasa da görüntüsünden dolayı tüketmek istememenize sebep olabilir. Bu yüzden doğru bir şekilde muhafaza etmeniz durumunda 2 gün boyunca rahatlıkla tüketebilirsiniz mantıyı. Yalnızca oda sıcaklığında değil, her zaman buzdolabında saklamanız gerektiğini unutmamalısınız. Aksi takdirde bozulma sürecini hızlandırmış olursunuz.

Mantıyı saklarken dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise kesinlikle yoğurtlu bir şekilde saklamamanız gerektiğidir. Yoğurt da mantının bozulma sürecini hızlandırabilmektedir. Mantınızı ve yoğurdu ayrı bir şekilde servis etmenizi öneririz.

Mantının Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Her yemekte olduğu gibi, mantı da bozulduğu zaman kendini çabucak belli eder. Bu belirtiler kokuyla başlar ve en son tadının bozulmasıyla yenmeyecek hale gelir. Dediğimiz gibi, içindeki kıyma, daha çabuk bir şekilde bozulmasına olanak sağlamaktadır. Mantının bozulma belirtilerinden bahsedecek olursak;

  • Bozulmuş olan mantı ekşimsi bir kokuya sahip olur ve aynı zaman yoğun bir şekilde hamur kokabilir. Mantınızı kokladınız ve böyle bir koku ile karşılaştıysanız, kesinlikle tüketmemelisiniz. Kıymasından dolayı sağlığınız açısından riskli olabilmektedir.
  • Mantınız 1 haftadır buzdolabında diyelim. Bu süre zarfında çok büyük ihtimalle çamurumsu bir görüntüye dönüşmüştür. Yine böyle bir durum ile karşılaştığınızda da tüketmemenizi öneririz. Eğer kokusunda herhangi bir problem göremediyseniz, ısıtarak tadına bakabilir ve tüketip tüketmeyeceğinizi anlayabilirsiniz.
  • Son olarak ise tadı da bozulma belirtisidir. Eğer tadı olması gerektiği gibi değil ise kesinlikle tüketmemelisiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ