Alkol Aldıktan Kaç Saat Sonra Ağrı Kesici Kullanılır?

Alkol Aldıktan Kaç Saat Sonra Ağrı Kesici Kullanılır?

Alkol aldıktan sonra yaklaşık olarak 48 saat geçmeden ağrı kesici olmak vücut için zararlı olabilmektedir. Fakat alkol etkilerinden biri olan baş ağrısı, alkol alındıktan sonra meydana geldiği için genelde çözüm olarak direkt ağrı kesici alınmaktadır.

Alkol Aldıktan Kaç Saat Sonra Ağrı Kesici Kullanılır?

Alkolün kişiler üstünde birçok etkisi bulunmaktadır. Bu etkileri, halsizlik, mide bulantısı, terleme ve baş ağrısı olarak sıralanabilir. Fakat bu etkilerinin en büyük sebebi vücudun su oranının düşmesidir. Bu yüzden alkol alınırken mümkün olduğunca beraberinde su içerek vücudu susuz bırakmamak gerekir ya da alkol aldığınız miktarı mümkün olduğunca az tutmalısınız.

Alkol sonrasında meydana gelen baş ağrısında kesinlikle ilaç kullanılmamalıdır. Zaten bu ağrının sebebi susuzluk olduğu için gün içinde bol miktarda su tüketerek, çok ağır olmayacak gıdalar tüketerek ve dinlenerek baş ağrınızı rahatlıkla geçirebilirsiniz.

Ağrı kesici ya da farklı türdeki ilaçlar, vücut da alkol varken kesinlikle tüketilmemesi gerekmektedir. Bu iki madde birbiri ile birleştiği zaman zehirlenmeye kadar varan rahatsızlıklara sebep olur. Bunun yerine özellikle alkol ertesi meydana gelen baş ağrılarında, vücudun alkolü atması ve vücudun direncini güçlendirmesi için üretilen suda karışan ilaçlar vardır. Bunlar direkt olarak alkol etkilerini azaltmak için üretildiği için, vücuda yan etkisi bulunmamaktadır.

Alkol Öncesi Veya Sonrasında İlaç Kullanmak

Yeni ilaç aldıysanız ve alkol aldıysanız ya da alkolden hemen sonra ilaç kullandıysanız, ilaç etkisini göstermeyeceği gibi sizin zehirlenmenize de sebep olabilmektedir. Bu yüzden iki maddeyi aynı anda almamaya özen göstermelisiniz. Özellikle miligram olarak ağır ilaçlar kullanıyorsanız, ilacı bıraktıktan en az 24 saat sonra alkol almaya özen göstermelisiniz. Böyle bir kullanım yaptığınızda, titreme, baş dönmesi, mide bulantısı gibi belirtiler gösteriyorsanız hemen en yakın sağlık kuruluşuna giderek tedavi olmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Alkolden Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

  • Alkol sonrası vücudun su oranının düştüğünü söylemiştik. Bu yüzden önceliğiniz her zaman bol su tüketmek olmalıdır.
  • Alkol ertesi gün, güne mide bulantısı ya da midenize ekşime ile başladıysanız her zaman midenizi rahatlatacak şeyler tüketmelisiniz. Bunlardan biri galeta ve peynir. Aynı şekilde ekmek, peynir, zeytin, patates, tuzlu domates gibi gıdalar da midenizi oldukça rahatlatacaktır.
  • Kesinlikle ilaç kullanmamalısınız. Özellikle miligram olarak ağır ilaçlar tüketmeniz midenizi rahatsız edebilir, hatta zehirlenmenize sebep olabilmektedir.
  • Mutlaka güne duş alarak başlamalısınız. Fiziksel olarak kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
  • Ağır ve yağlı yemekler tükenmekten kaçınmalısınız. Alkol kullanımı sonrası mide normalden daha hassas olduğu için ağır ve yağlı gıdalar tüketmek sindiriminizi zorlaştırır ve sizi daha fazla rahatsız edecektir.
  • Efor sarf edeceğiniz aktivitelerden kaçınmalı ve mümkün olduğunca kendinizi dinlendirmelisiniz. Böylece bir ertesi güne daha dinlenmiş ve daha rahat bir şekilde başlayabilirsiniz.
  • Alkol sonrası kahve tüketebilirsiniz. Bu sizin daha kısa bir sürede kendinize gelmenizi sağlayacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ