Altın Zincir Nasıl Parlatılır?

Altın Zincir Nasıl Parlatılır?

Altın, kadın erkek fark etmeden herkesin sahip olabileceği bir madendir. Genellikle kadınlar aksesuar olarak altını erkeklerden çok kullanmaktadır. Altın kendi içinde 2 farklı başlığa ayrılmaktadır. Bunlar beyaz altın ve sarı altındır. Sarı altın en çok tercih edilen ve en yaygın olan altın çeşididir.

Hangi tür altın kullanıyor olursanız olun altınlar bir süre sonra mutlaka renk değiştirerek parlaklığını kaybeder. Bu durum beyaz altın için sararmaların meydana gelmesini ile kendini gösterirken, normal altın olarak bilinen sarı altınlar için kararmaların meydana gelmesi ile kendini gösterir. Parlaklığını kaybetmiş olan altılara parlaklıklarını geri kazandırmanın bazı yolları bulunmaktadır.

Kararan Altın Zincir Nasıl Parlatılır?

1-)Doğal Sabun ile Parlatma

Altın zincirleri parlatmak için evde uygulayabileceğiniz en etkili yöntemlerden birisi de doğal sabun yöntemidir. Doğal sabun yöntemini uygulayabilmek için öncelikle bir miktar suyu kaynatın. Bu işlemi bir cezveden yararlanarak yapabileceğiniz gibi kettle(su ısıtıcı) kullanarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Su kaynarken doğal sabunu rendeleyerek küçültün ve su kaynadıktan sonra rendelenmiş doğal sabunları kaynar suyun içerisine atın. Ancak suyu su ısıtıcı kullanarak kaynatmış iseniz öncelikle kaynar suyu bir kaseye alın. Cezve kullanarak su kaynatmış iseniz sabunu doğrudan cezveye atabilirsiniz. Sabun ile suyu karıştırdıktan sonra altın zincirinizi de hazırladığınız karışımın içine koyun.

Bu şekilde su ılıyana kadar bir süre bekleyin ve yeterli süre geçtiğinde zinciri bir diş fırçası ile dikkatli bir şekilde fırçalayın. Zincirlerde birleşme noktalarını temizlemek zor olacağı için dikkatli olarak bu işlemi yapmak en etkili sonucu almak adına oldukça önemlidir. Ilık su ile fırçalayarak temizlemiş olduğunuz zinciri daha sonra temiz su ile durulayın. Durulama işleminin ardından bir parça pamuk yardımı ile zinciri iyice kurulayın.

2-)Bulaşık Deterjanı ile Parlatma

Bulaşık deterjanı kullanarak altın zincir parlatma yöntemi de oldukça etkili bir yöntemdir. Uygulaması da oldukça pratik olan bu yöntem için bulaşık deterjanı, sodyumsuz maden suyu, su ve diş fırçası gerekmektedir.

Bulaşık deterjanı ile altın zincir temizlemek için ilk olarak su kaynatmak gerekir. Kaynayan su bir kasenin içine boşaltılır ve üzerine 3-4 damla kadar bulaşık deterjanı ilave edilir ve sonrasında sodyum içermeyen maden suyu da eklenerek karışım iyice karıştırılır. Daha sonra altın zinciri karışımın içine atarak yarım saat kadar bekleyin. Yeterli süre tamamlandığında zinciri çıkararak diş fırçası ile fırçalayın.

NOT: En etkili altın zincir parlatma yöntemi ise kuyumcuya gitmektir. Kuyumcularda özel makineler kullanılarak farklı işlemler uygulanır ve bu işlemler altınlardaki çizikleri giderme konusunda da etkili bir sonuç vermektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ