Ananas Nasıl Yenir?

Ananas Nasıl Yenir?

Ananas ilk olarak güney Amerika’da keÅŸfedilmiÅŸ tropik meyvelerden biridir. Güney Amerika’da keÅŸfedilen ananas daha sonra Ä°ngiltere’ye ithal edilmiÅŸ oradan da Fransa’ya uzanan bir yolculuÄŸun ardından tüm dünyaya adını duyurmuÅŸ bir meyvedir. Besin deÄŸeri yüksek olan tropik meyvelerin başında gelen ananas tüketimi saÄŸlık açısından oldukça faydalıdır. Ancak ananas seçmek zor bir iÅŸtir. Ananas seçerken hemen tüketilecekse olgun bir ananas seçmek gerekir. Çünkü olgun ananasların lezzeti ham ananaslara oranla çok daha lezzetlidir.

Her ne kadar olgunlaşmış bir ananas seçilmiş ise de ananas kalın kabuklu ve sert bir meyve olduğu için tüketimi genellikle zor olarak bilinir. Ancak doğru yöntemler uygulanarak çeşitli şekillerde ananas tüketmek mümkündür. Ananas meyve olarak tek başına tüketilebileceği gibi salatalarda da tüketilebilir. Tüm bu yeme şekilleri için doğru yöntemler uygulandığı takdirde ananas her ne kadar yemesi zor gibi gözükse de oldukça kolay bir hal alacaktır.

1-)Meyve Olarak Yemek için

Ananası meyve olarak tek başına tüketmek istiyorsanız doğru yöntemler ile kesmelisiniz. Meyve olarak tüketmek istediğiniz ananas için öncelikle olgun bir ananas seçmelisiniz. Çünkü ananas ham haldeyken hem daha sert bir meyvedir hem de lezzeti olgun ananaslara oranla daha fakirdir. Ham olarak aldığınız ananası farklı yöntemler uygulayarak olgunlaştırabilirsiniz.

Olgunlaşma aşamasını tamamlamış ananasını tüketmek için öncelikle üst kısmında bulunan yeşil yapraklı kısmını gövde kısmından keserek ayırın. Daha sonra alt tarafında bulunan bitkinin yaprakları ile birleşme noktası olan sert kısmını da keserek ayırın. Geriye kalan ananası sert ve keskin bir bıçak kullanarak yukarıdan aşağıya doğru kabuklarının 1 cm kadar içinden kesin. Bu işlemi tüm kabuklardan kurtulana kadar tekrarlayın. Daha sonra iç kısmı kalan ananası tüketmek istediğini şekilde dilimleyerek tüketebilirsiniz.

2-)Salatalarda Yemek için

Meyve salatalarına en çok yakışan meyvelerden biri ananastır. Anası meyve salatası olarak tüketmek istiyorsanız yanında kullanacağınız meyveleri de özenle seçmelisiniz ve kullanacağınız tüm meyvelerin olgunlaşmış olmasına özen göstermelisiniz. Hazırlamak istediğiniz meyve salatası için ananasları hazırlamaya iyice yıkayarak başlayın. İyice yıkadığınız ananasların önce yeşil yapraklı üst tarafını kesin ardından da alt tarafında bulunan sert kısmı kesin. Bu işlemi tamamladıktan sonra ananası yukarıdan aşağıya doğru dört parçaya ayırın. Çeyrek dilim olarak kesmiş olduğunuz ananasları karpuz, kavun keser gibi sert kabuklarından keserek ayırın. Daha sonra istediğiniz büyüklükte lokmalar şeklinde dilimleyerek salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

NOT: Ananasınız büyük ise 5-6 parça olacak şekilde de yukarıdan aşağıya kesebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ