Kefir Isıtılır mı?

Kefir Isıtılır mı?

Kefir kişinin isteğine göre ısıtılabilir fakat ısıtılma işlemiyle kefirin tadında değişiklikler meydana gelebilmektedir ve çoğu zaman bu tat hoş olmamaktadır.

Kefir Isıtılır Mı?

Kefirin ayrana benzerlik gösteren yapısı sebebiyle aslında ısıtılması doğru değildir. Fakat her insanın ağız tadının farklı olmasından dolayı bazı kişilerin hoşuna gitmesi sebebiyle ısıtılıp içilebilmektedir.

Kefir, keçi sütü ya da inek sütünün mayalanmasıyla elde edilmektedir. Birçok hastalıkta tedavi olarak kullanılan kefir, sağlığa oldukça yararlıdır.

Kefirin Faydaları Nelerdir?

 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bu özelliği sayesinde vücut direncini arttırarak kişiyi bir çok hastalıktan korumaktadır.
  • Sindirim sistemini düzenlemektedir.
  • Kefirin içinde vücudun korunmasını sağlayan sağlıklı bakteriler bulunmaktadır. Bu bakteriler vücutta bulunan zararlı bakterilerin sindirilmesinde yardımcı olurlar.
  • Kefirin enerji verici özelliği vardır. Özellikle spor ile ilgilenen kişiler için sağlıklı bir enerji kaynağıdır.
  • Cilt ve saç sağlığını korumaktadır. Aynı şekilde cildi besleyici özelliği bulunmaktadır.
  • Antioksidan özelliği bulunmaktadır. Vücuttaki zararlı bakterilerin atılmasına yardımcı olur.
  • Vücutta biriken ödemin atılmasına yardımcı eder.
  • Kalp sağlığını korur ve kalp hastalıkların oluşmasını engeller.
  • Çok sık kabızlık problemi yaşıyorsanız kefir tüketmeniz sizi bu rahatsızlıktan koruyacaktır.

Satın Alınan Kefir Sağlıklı mıdır?

Satın alınan gıdalar, raflara gelene kadar bir çok işlemden geçirilmiştir. Aynı şekilde bu gıdalara kefir de dahildir. Kefir evde yapıldığında tüm vitamin ve mineraller içerisinde bulunur fakat marketten alınan hazır kefirlerde maalesef bu besin değerleri yarı yarıya düşmektedir. Hazır kefirler sağlıksız değildir fakat evde yapılan kefir kadar da sağlıklı olmamaktadır.

Kefir Muhafaza Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kefiri saklarken güneş ışığı alan ve nemli bir ortamda olmaması gerekmektedir. Buzdolabı gibi serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Süt ve süt ürünleri bakterileşmeye çok müsait ürünler oldukları için nasıl muhafaza edileceği çok önemli bir konudur.

Kefir Mayası Nasıl Saklanmalıdır?

Kefir mayası çok dayanıklı bir ürün olmadığı için kısa süre saklayabilirsiniz. Yalnızca dondurucuda saklarsanız 1 ay kadar rahatlıkla saklayabilirsiniz.

1-)Buzdolabında Saklamak

Kefir mayasını kısa süre için buzdolabında saklarken, kapaklı cam kavanoz içerisinde saklayabilirsiniz. Kefir mayasının miktarına göre bir kapta saklamanız daha doğru olacaktır. Aynı zamanda kefirin üzerine çok az miktar içme suyu döküp öyle saklamanız gerektiğini de hatırlatalım.

2-)Dondurarak Saklamak

Kısa süreli dondurma işlemi kullanarak saklamak isterseniz de, mayayı içilebilir temiz bir su ile yıkayın ve temiz bir bez üzerine alın. Daha sonrasında kapalı bir kap içerisine alarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Fakat çözdürürken dikkatli olmanız gerekmektedir. Önce soğuk suda bekletin, sonra soğuk su ile yıkayın ve 2 yemek kaşığı kadar süt ile yıkayın. Direkt olarak çözülmesini beklemek ya da direkt sıcakla çözülmesini sağlamak kefirin bozulmasına sebep olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ