Araçtaki Peynir Suyu Kokusu Nasıl Giderilir?

Araçtaki Peynir Suyu Kokusu Nasıl Giderilir?

Araç içerisinde oluşan peynir suyu kokusunu gidermek için yapılacak ilk uygulama erken müdahale etmektedir. Bunun dışında ise yapabileceklerinizi aşağıdaki yazımızda anlattık.

Araçtaki Peynir Suyu Kokusu Nasıl Giderilir?

Araçlar dar ve basık olduğundan herhangi bir içecek dökülmesi ya da sigara içtikten sonra dahi koku çabucak koltuklara ya da tavan kaplamalarına sinebilmektedir ve özellikle kalıcı kokuları araç içinden çıkarmak oldukça zordur. Bu kokulardan biri ise peynir kokusudur. Süt ve süt ürünleri sıcak ile birleştiğinde direkt olarak bakteri üretmeye başlayan gıdalardır. Bunun için arabanızın içerisinde bir kalıp peynir unutmanıza da gerek yoktur, damlayan birkaç damla peynir suyu da aynı durumu yansıtacaktır.

  • Peynir suyu döküldükten sonra hemen temizlenmez ise sıcak ile birleştiğinden direkt olarak kokuya sebep olur. Bu yüzden ilk müdahale oldukça önemlidir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda ilk olarak su ve sabun ile peynir suyunun döküldüğü bölgeyi silebilirsiniz. Bunun dışında aracın kirlendiği yere göre değişiklik gösterse de, araç temizliği için kullanılan sprey temizleyicilerden de yardım alabilirsiniz.
  • Bilhassa sünger koltuklara sahipseniz ve peynir suyu koltuğa döküldüyse, o zaman işiniz biraz daha zorlaşmaktadır. Çünkü süngerlerin emici özelliği bulunmaktadır ve koku çok uzun bir zaman o sünger içinde hapsolacağı için temizlemek oldukça güç bir işlem haline dönüşecektir. Böyle durumlarda kimyasallar ile müdahale etmek yerine karbonatlı su hazırlayıp koltuğunuzun kokan bölgesine az miktarda bu suyu dökün ve aracınızı havalandırın. Böyle durumlarda karbonat büyük oranda kokunun emilmesini ve azalmasını sağlamaktadır. Fakat eğer bir sonuç alamazsanız daha fazla uğraşmak yerine arabayı iç ve dış olarak temizletmeniz daha doğru olacaktır.

Araç Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Aracınızı her temizlik malzemesi ile temizlememelisiniz. Özellikle aracın iç kısmına ağır kimyasallar kullanmak uygun değildir. Yukarıda da söylemiş olduğumuz gibi araç basık ve hareket alanı dar olduğundan o kimyasal kokusunu solumanız sizin de sağlığınızın etkilenmesine sebep olabilmektedir.
  • Aracın temizliğini belirlemiş olduğunuz periyotlar ile gerçekleştirmeye özen göstermelisiniz. Gün içinde çok sık araç kullanıyorsanız, aracın kirli olması sizi de rahatsız edecektir. Bu temizlik mümkün olduğunca iç ve dış detaylı bir temizlik olacak şekilde yapılmalıdır.
  • Aracınızın içinde özellikle hareket halindeyken herhangi bir şey tüketmemeye özen göstermelisiniz. Şöyle ki, aracınız çok temiz fakat koltuğa peynir suyu döküldü yanlışlıkla. Şimdi aracın içinin de sıcak olmasından dolayı bu koku farklı bir versiyona dönüşür ve oldukça rahatsız edici olur. Böyle bir durumda aracınızın temiz olduğunu bilseniz dahi kokudan dolayı kirliymiş hissi vereceğinden yine bu konuda oldukça önemlidir.
  • Araç içini temizletirken güvendiğiniz temizliğini bildiğiniz bir firmaya temizletmeniz daha doğru olacaktır. Böylece sizin aklınızda herhangi bir soru işareti kalmayacaktır.
  • Araç içindeki kumaş parçaları, çamaşır suyu ile temizlememelisiniz. Bu durum koltuklarınızda kalıcı lekelere sebep olabilmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ