Haşlama Mısır Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Haşlama Mısır Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Mısır haşlamak kişiyi yoran bir işlem olmadığı gibi özellikle düdüklü tencere kullanıldığında 20 dakika kadar kısa bir süre içinde haşlanabilmektedir.

Haşlama Mısır Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Mısır, bahsetmiş olduğumuz gibi düdüklü tencerede 15-20 dakika kadar kısa bir süre içerisinde kolayca haşlanabilmektedir. Fakat burada mısırın cinsi de oldukça önemli bir detaydır. Şöyle ki, özellikle kimyasal ilaçlar ile büyümüş olan mısırlar oldukça kısa bir sürede haşlanabiliyorken, doğal bir şekilde yetişen mısırlar birkaç dakika kadar daha geç haşlanabilmektedir.

Mısırın gerçekten doğal olup olmadığını ise anlamak çok zordur. Bu konuda yalnızca güvendiğiniz ve bildiğiniz yerlerden alışveriş yaparak kafanızdaki soru işaretlerinden tamamen kurtulabilirsiniz.

Mısır Haşlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Mısırı alırken çürük, bozuk olmamasına dikkat etmelisiniz. Aynı şekilde yine mısırı mevsiminde tüketmeye özen göstermelisiniz.
  • Mısırları bütün haliyle haşlamaktan ziyade ikiye bölüp haşlarsanız hem daha güzel bir şekilde haşlanmış olur hem de daha kısa sürede haşlanmış olacaktır.
  • Yine mısırı mümkün olduğunca düdüklü tencerede haşlamaya tercih etmelisiniz. Düdüklü tencere normal tencereye göre mısırın haşlanma süresini oldukça kısaltmaktadır.

Mısırın Faydaları Nelerdir?

  • Mısır içeriğinde bulunan lifler sayesinde kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
  • Bağırsaklarda bulunan zararlı maddelerin dışkı yoluyla atılmasını sağlar.
  • İshale sebep olabildiği gibi kabızlık problemini de ortadan kaldırmaktadır. Yine de tüketirken dikkat etmek gerekmektedir. Vücutta su kaybına sebep olabilir.
  • İçeriğindeki karbonhidrat seviyesi sayesinde kişiye enerji vermektedir.
  • Kolesterolü düşürmektedir.
  • Mısırın en bilinen bir diğer özelliği ise, hipertansiyon ve diyabeti önlemektedir.
  • Mısırın antioksidan özelliği yoğun olduğu için, kanser hücrelerinin oluşumunu engeller ve zararlı hücrelerin çoğalmasının önüne geçmektedir.
  • Biraz önce bahsetmiş olduğumuz gibi kolesterolü düşürmesinden dolayı kalp sağlığını da korumaktadır.

Mısır Tüketirken Dikkat Edin!

Mısır, sağlığımız açısından oldukça yararlıdır. Fakat her şeyin fazlasının zarar olduğunu düşünürsek, mısır da aşırı tüketim sonucu kişiyi rahatsız edebilmektedir. Mısırın bildiğimiz en belirgin etkisi ise ishaldir. Hassas bünyeler bir adet haşlanmış mısır ile bile direkt olarak ishal olabiliyorken, arka arkaya birkaç tane mısır tüketmek normal bünyelerde de aynı etkiyi gösterebilmektedir. İshal ise su kaybına neden olan bir rahatsızlık olduğundan dolayı, tükettikten sonra su içmeniz mısırın bu etkisini de daha az düzeyde hissetmenize yardımcı olacaktır.

Bunun dışında patlamış ve közlenmiş hali ile de tüketilebilen mısırlar, haşlanmış hali gibi kişide ishale sebep olmamaktadır. Yalnızca patlamış mısırın içeriğindeki yağdan dolayı aşırı tüketmeniz cildinizde sivilcelenmelere yol açabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ