Arap Sabunu Nerelerde Kullanılır?

Arap Sabunu Nerelerde Kullanılır?

Arap sabunu eski zamanlarda daha çok kullanılan bir kimyasal maddedir. Yarı katı formundaki bu temizleyici maddesi günümüzde popülerliğini yitirmiştir. Popülerliğini yitirmiş olmasına rağmen arap sabunu birçok işte hala en etkili temizlik ürünü olarak kullanılabilmektedir.

Arap sabunu eski zamanlarda hemen hemen her deterjan gerektiren işlerde kullanılmaktaydı. Günümüzde birkaç işlem dışında maalesef ki kullanımı pek tercih edilmemektedir.

Arap sabununu kullanabileceğiniz birkaç işlem aşağıda anlatılmaktadır. Pahalı deterjanlar kullanmak yerine arap sabunu kullanarak hem ekonomik açıdan tasarruf etmiş olabilirsiniz hem de güzel sonuçlara ulaşabilirsiniz.

1-)Halı Yıkama

Arap sabunu içerisindeki kimyasallardan dolayı kiri güzel çıkarma ve parlatma özelliğine sahiptir. Günümüzde çok tercih edilmemesine rağmen eski zamanlarda genellikle halı yıkamada arap sabunu tercih edilmekteydi.

Günümüzde halıların silinmesi durumunda arap sabunu kullanılabilir. Bunun için yapmanız gereken bir kova ılık su içerisine bir miktar arap sabunu koyun ardından halıyı bu karışım ile siliniz.

2-)Cam Silme

Arap sabununun bu kullanımı pek bilinmemektedir. Arap sabunu camların silinmesinde çok etkilidir. Camları çok güzel parlatır. Aynı zamanda cam çerçevelerinde oluşan kirlerin kolayca çıkmasını sağlamaktadır.

İster arap sabunu döktüğünüz bez ile isterseniz de ılık su içerisine döktüğünüz arap sabununda ıslattığınız bez ile camlarınızı ve çerçevelerini silebilirsiniz. Bu işlemin ardından kurulamayı unutmayınız.

3-)Parkeleri Silme

Arap sabunu basit bir kimyasal formüle sahiptir. Ancak bu basit formül günümüzdeki birçok kimyasal maddeden daha çok parlatıcı özelliğe sahiptir. Parkeleri silme esnasında daha parlak olmasını istiyorsanız, parkeleri sildiğiniz karışımın içerisine bir miktar arap sabunu koyabilirsiniz. Bu karışım ile parkeleri silin, sonucu gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ