Yenibahar Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Yenibahar Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Yenibahar yemeklerde nasıl kullanılır en merak edilen sorulardan birisidir. Yenibahar eski dönemlerden beri yemeklerde kullanılan bitki çeşitlerinden birisidir. Şifalı olduğuna inanılan yenibahar bitkisi görünüm olarak ufak tefek ve dış kabuğu sert bir görüntüye sahiptir. Yenibahar bitkisinin baharatı farklı ve egzotik bir tada sahip olmasının yanı sıra birçok farklı baharat türünün kokusunu da içinde barındıran bir tür bitkidir.

Yenibahar bitkisinden elde edilen baharatı günlük hayatınızda birçok farklı yemek türünde kullanabilirsiniz. Katıldığı yemeğe egzotik bir tat katmasıyla tercih edilen yenibahar baharatının içerdiği tatlar arasında muskat, karanfil ve tarçın baharatlarının tatları yer almaktadır.

Yenibahar Hangi Yemeklerde Kullanılır?

Yenibahar isimli bitki tropikal iklim bölgelerinde yetişen ve sıcağı seven bir bitki türüdür. Tüylü bir dış görünüme sahip olan yenibahar baharatı birçok farklı baharatın tadını kendi içinde barındırmaktadır. Ortası boş olan yenibahar bitkisinin yapraklarının asıl rengi kırmızıdır ve güneşte kurutulduktan sonra asıl rengi olan kahverengiye dönüşmektedir.

Yenibaharı birçok farklı yemek türünde kullanmak mümkündür. Yenibaharın kullanım alanlarını şu şekilde sınıflandırmak doğru olacaktır:

  • Tatlılarda kullanım: Tarçın ve karanfil kokularını içinde barındıran Yenibahar bu nedenle birçok tatlıya yakışan bir baharat türüdür. Özellikle sütlü tatlılarınızda değişik bir tat arıyorsanız, mutlaka yenibahar kullanmalısınız. Fazla tüketim yapmamaya dikkat ederek oluşabilecek yan etkilerden korunmanız mümkün olacaktır.
  • Yemeklerde kullanım: Yenibaharı tatlıların yanı sıra birçok farklı yemekte de kullanabilirsiniz. Özellikle etli yemeklere çok yakışan bir lezzet olan yenibahar baharatı aynı zamanda sucuk içinde de yer alan bir baharat türüdür.

Diğer Kullanım Yerleri:

  • Yenibahar isimli baharat etli yemeklere çok yakışır. Köfte yapımında yenibahar kullanımı yapmak en doğru seçeneklerden birisi olacaktır.
  • Yenibaharın kullanım alanlarından bir diğeri ise hindi dolması ve yaprak sarmasıdır. Özel kokusu ve tadı ile meze tarzı yiyeceklerde yenibaharı rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Yenibahar sulu et yemeklerinde de kullanabileceğiniz bir baharat türüdür. Sulu köfte bu lezzetlerden birisidir.
  • Çorba ve zeytinyağlı yemekler sık sık sofranızı süslüyorsa bir değişiklik yaparak içine yenibaharı da ekleyebilir ve aradaki farkı görebilirisiniz.
  • Yenibahar baharatı tarçın ve karanfil aromasını da içinde barındırdığı için tatlılara da çok yakışan bir lezzettir. Evde yaptığınız puding ve jölenin yanı sıra kurabiyelerin içine de bu baharattan eklemeniz güzel bir tat yakalamanızda etkili olacaktır.

Yenibaharın Faydaları Nelerdir?

Yenibahar eski dönemlerden beri kullanılan ve şifalı olarak bilinen bir baharattır. En sık karşılaştığımız faydaları arasında ise şunlar yer almaktadır:

  • Yenibahar iştah açıcı bir etkiye sahip olduğu için yemek öncesinde kullanımının yapılması uygun bir tercih olacaktır.
  • Yenibaharın diğer bir özelliği ise antiseptik etki yaratmasıdır.
  • Sindirimin kolaylaşmasında etkili olan yenibaharı sindirim sistemini düzenler.
  • Baş ağrısı ve romatizmal ağrıları dindirir.
  • Yenibaharın diğer bir faydası da diş ağrılarına iyi gelmesidir. Bunun için yenibahar bitkisinin bir yaprağını çiğnemek yeterli olacaktır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ