Lezzetli Sıcak Şarap Yapmanın Püf Noktaları

Lezzetli Sıcak Şarap Yapmanın Püf Noktaları

Lezzetli sıcak şarap yapmanın başlıca püf noktalarından yazımızın devamında detaylıca bahsedilmektedir.

Lezzetli Sıcak Şarap Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Malzemeler:

  • 1.5 Lt Şarap (İki Şişe),
  • 100 g toz şeker,
  • 1 adet portakal,
  • 1 adet limon,
  • 12 adet karanfil,
  • 1 adet çubuk tarçın,
  • 2 adet muskat
  •  Bir parça zencefil (2-3 cm)
  1. Baharatları kavurmakla başlayın. İsteğinize göre kavurmamayı da tercih edebilirsiniz. Baharatları kuru bir tavada orta ateşte hafifçe koyulaşana kadar ve koku bırakana kadar bir iki dakika süreyle kavurun. Bu şekilde baharatların aromaları ortaya çıkacaktır. Baharatın çeşidi ve aroması şarabın lezzetinde çok büyük değişiklikler yaratacaktır. (Meyve veya zencefil gibi gıdaları kavurmayın)
  2. Şarabı paslanmaz çelik veya yapışmayan maddelerden yapılan tencerelerde pişirin. Sıcak şarap yapımında kullandığınız asidik malzemeler tencerenizin iç tabakasını soyabilir ve tencerenizi kullanılmaz hale getirebilir.
  3. Kavrulmuş baharatları tencerenize alın. Muskatları küçük parçalar halinde kırıp karanfil ve zencefillerle birlikte tencereye ilave edin. Çubuk tarçını da koymayı unutmayın. Portakalı ve limonu ikiye kesip tencerenize ilave edin. Katı gıdalarla çok fazla uğraşmak istemiyorsanız suyunu sıkıp kabuklarıyla birlikte tencereye koyabilirsiniz. Meyveleri ikiye bölüp koyduğunuzda kabukla meyve arasındaki beyaz kısımlar şarabınızın tadını acılaştıracaktır. Bu yüzden ikinci yöntemi uygulamanızı tavsiye ederiz. Kuru meyveler, sıcak şarapta kullanmak için güzel alternatiflerdir. Evinizde kuru kayısı, kiraz, veya kuru erik varsa bir avuç atabilirsiniz.
  4. Tencereye iki şişe şarap dökün. Sıcak şarap yaparken şarabın kendine ait tadı zaten kaybolacaktır. Bu yüzden ucuz bir şarap da işinizi görebilir.
  5. 100 g (yarım su bardağı) şekeri tencereye ekleyin. Eğer şarabınızı daha tatlı şekilde içmeyi seviyorsanız, pişirme esnasında tadarak fazladan şeker ekleyebilirsiniz. Daha zengin aromalı ve lezzetli bir şarap içmek istiyorsanız, şekerin yerine akçaağaç şurubu kullanabilirsiniz.
  6. Orta ateşte yaklaşık 10 dakika kadar şarabınızı ısınmaya bırakın. Şekerin erimesi için ara sıra karıştırın. Kaynama işlemini hızlandırmak için tencerenin kapağını yarım şekilde kapatabilirsiniz. Şarabın içindeki bütün şekerin eridiğinden emin olun.
  7. Çok düşük derecede kaynatmaya devam edin. Şarabın tadının oturması için daha fazla zamana ihtiyacı vardır. Bu yüzden bir anda kaynar şarabı soğumaya bırakmak yerine düşük ateşte yavaş yavaş kaynatmaya devam edin. Gittikçe sıcaklığı düşürün. Böylece şarap hem içilebilir sıcaklıkta olacak hem de lezzeti kaybolmayacaktır.
  8. Ocağı kapatıp şarabı 10 dk demlenmeye bırakın. Şarabı tattığınızda aroması hala yerinde değilse şarabınızı bir süre daha kaynatabilirsiniz. Fakat kaynatma işleminin 1 saatten fazla sürmemesine dikkat edin.
  9. Sıcak servis edin. Kalın ve ısıya dayanıklı küçük cam bardaklarda servis edin. İsterseniz tarçın kabuğu veya portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz. 1-2 gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz. Fakat içmeden önce mutlaka ısıtın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ