Ayıklanmış Nar Nasıl Saklanır?

Ayıklanmış Nar Nasıl Saklanır?

Nar, dikkatli bir şekilde ayıklanması gereken aksi taktirde giysilerde çabuk bir şekilde leke bırakabilecek yaz sonu meyvesidir. Bu meyvenin mevsiminde alınıp, ayıklanması ve saklanması oldukça pratik bir kolaydır. Nar konusunda tek sorun, ayıklanmasıdır diyebiliriz.

Ayıklanmış Nar Nasıl Saklanır?

Nar saklarken kullanacağınız yöntemler aslında gün içinde sürekli olarak uygulamış olduğunuz yöntemlerle aynıdır. Burada ayıkladığınız narı akan suyun altında yıkadıktan sonra nar tanelerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Daha sonrasında ise bu narları öncelikle buzdolabı poşetlerine yerleştiriyorsunuz, sonrasında üzerine dilerseniz tarih de yazabilirsiniz. Bu şekilde paketlenmiş narı buzdolabınızın dondurucu kısmında rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Nar Saklarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Narı yıkayın. Çoğu kişinin narın kalın kabuğunun altındaki o taneciklerin yıkanmasına gerek olmadığını düşünür. Fakat ilaç ile büyümüş olabileceğini akıldan çıkarmamak gerektiğini hatırlatalım.
  • Narı ıslak ve sulu halde paketlemeyin. Yıkadıktan sonra suyunun tamamen süzüldüğüne ve narın kuruduğuna emin olmanız gerekmektedir. Aksi taktirde narın ıslak olarak paketlenmesi bozulmasına da sebep olabilmektedir.
  • Paketlenmiş narın hava almadığına emin olmalısınız. Her gıda gibi nar da ne kadar dondurucuda olursa olsun, hava almaya başladığında ömrü normalde daha fazla kısalacaktır. Narı yine paketlerken paketin içindeki havayı da çıkardığınızdan emin olmalısınız.

Narın Faydaları Nelerdir?

  • Narın içinde bulunan antioksidanlar soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların geçmesinde oldukça yardımcıdır. Aynı şekilde bu hastalığın meydana gelmesini de engellemektedir.
  • Hazmı kolaylaştırıcı özelliği vardır. Özellikle narın üzerinde bulunan beyaz tabaka bile, midedeki yanma ve yaralara oldukça faydalıdır.
  • Nar için doğal bir antibiyotik olduğunu söyleyebiliriz. Kan ve damar hastalıklarının önüne geçer. Özellikle kalp için oldukça faydalıdır.
  • Nar pek bilinmese de, cilde, ciltteki lekelere, saça oldukça iyi gelmektedir. Özellikle cildin daha diri ve canlı görünmesini sağlar. Yorgunluk belirtilerinin kaybolmasında yardımcıdır.
  • Eklem bölgesinde meydana gelen ağrı ve romatizmalara faydalıdır. Vücutta meydana gelen bu tür ağrılara karşı ağrı kesici özelliği bulunmaktadır.

Narın bu tür faydalarının yanında pek bilinmiyor olsa da nar kabuğu da oldukça faydalıdır. Nar kabuğunun faydalarından bahsedecek olursak;

Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

  • Bağırsaklara Faydalıdır. Kabukları kurutabileceğiniz gibi kurutmadan da kaynatabilirsiniz. Bu karışımı içmeniz bağırsakların mikroplardan arınmasına ve sağlıklı bir şekilde işlevini gerçekleştirmesini sağlamaktadır.
  • Yanıklara da oldukça faydalıdır. Yanan bölgeye ilk müdahale yapıldıktan sonra dövülmüş nar kabuğunu bu bölgeye sürüp bekletmeniz, yara ve yanıkların daha kısa bir sürede iyileşmesini sağlamaktadır.
  • Hastalıktan korumaktadır. Her gün yatmadan ya da sabah kalktığınızda bir bardak kaynatılmış kurutulmuş nar kabuğu suyu içmek, sizi hava yolu ile bulaşan birçok rahatsızlıktan korumaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ