Bacak Güçsüzlüğü

Bacak Güçsüzlüğü

Bacak güçsüzlüğü kaslarda meydana gelen bir deformasyon sonucunda oluşabilir. Bu deformasyon ani bir kaza sonucundaki travmadan kaynaklı oluşabileceği gibi çeşitli genetik hasardan kaynaklı hastalıklardan dolayı da oluşabilmektedir.

Bacak güçsüzlüğü her iki bacakta birden oluşabileceği gibi bazen tek bir bacakta da oluşabilmektedir. Kişinin bacaklarındaki güçsüzlük çoğu zaman efor kaybına sebep olmaktadır.

Bacak güçsüzlüğü zaman içerisinde kasların erimesine bağlı olarak gözlenebilmektedir. Bu durum özellikle felç geçiren yatalak kalan kişilerde çok sık gözlenmektedir. Yatalak kalan kişiler bacaklarını çok hareket ettirmedikleri için bu bölgedeki kaslarda erime meydana gelebilir ve zamanla bacaklarda güçsüzlük oluşur.

Bacak güçsüzlüğü, şeker hastalarında da çok sık rastlanılan bir problemdir. Şeker hastalarının ilaçlarını düzenli kullanmamasına bağlı olarak bu durum gözlenebilmektedir.

Bacak Güçsüzlüğü Tedavisi

Bacak kaslarındaki zayıflamaya bağlı olarak görülen bacak güçsüzlüğü çoğu zaman egzersiz tedavisi uygulanarak tedavi edilmeye çalışılır. Egzersiz programı ne kadar düzenli yapılırsa kişi şikayetlerinden o kadar çabuk kurtulur ve hastalık belirtileri geriler.

Bacak güçsüzlüğü aynı zamanda kişinin beslenmesi ile de tedavi edilmeye çalışılmalıdır. Kişi proteince zengin gıdalar tüketmelidir. Bu sayede kaslarındaki zayıflama tolere edilmeye çalışılır.

Şeker hastalarında gözlenen bacak güçsüzlüğü kişinin yürümesinde ciddi problemler oluşturabilir. Kişi bir süre sonra yürüme eylemini yapamaz hale gelir. Bu durumun önlenmesi için kişi muhakkak kan şeker düzeyini kontrol etmeli, kan şekeri seviyesine uygun diyet programını uygulamalı ve ilaçlarını düzenli olarak kullanmalıdır.

Bacak güçsüzlüğü çeken yatalak hastalarda da gün içerisinde mutlaka bir kişi tarafından bacaklarına masaj yapılmalı ve kişiyi zorlamayacak şekilde egzersizler uygulanmalıdır. Uygulanan bu egzersizlerin bir doktor tarafından tavsiye edildiğinden emin olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ