Balık Nasıl Daha Az Yağ Çeker?

Balık Nasıl Daha Az Yağ Çeker?

Balık seven kişilerin merak ettiği ve öğrenmek istediği konulardan birisi balık nasıl daha az yağ çeker sorusudur. Balık ülkemizde çok sevilen ve sıklıkla tüketilen bir et çeşitidir. Çok sayıda balık çeşiti sofralarımızın baş köşesinde yer almaktadır. Özellikle Karadeniz bölgesinde çok yetişen balık yemeği bu yörede çok farklı tarifler ile birlikte denenmektedir.

Hamsi tava, hamsi buğulama ve çok daha fazla balık pişirme tarifi bu yörede ve farklı bir çok bölgede insanlar tarafından keyif içinde tüketilmektedir. Balık pişirmek kolay olsa da bazı püf noktaları bilmek çok daha lezzetli bir tarifin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Sizler de farklı balık tariflerini özel püf noktaları ile birlikte deneyebilir ve sevdiklerinize güzel, lezzetli sofralar hazırlayabilirsiniz.

Balığın Az Yağ Çekmesi İçin Ne Yapılmalı?

Balık pişirmesi kolay ve pratik olan yemek türlerinden birisidir. Balıkla ilgili en büyük sorun yoğun kokusu diğeri ise çok yağ çekmesidir. Yağı içine çok çeken balık yemeyi de zor bir hale getirmektedir. Balığın daha az yağ çekmesi için yapılacak çok sayıda işlem bulunmaktadır. Bu işlemler arasında şunlar yer almaktadır:

  • Balığın çok yağlı olması besin değerlerini yitirmesine neden olacağı için balığı az yağda pişirmeye dikkat etmek gereklidir.
  • Balığın daha az yağ çekmesi için yapılacak işlemlerden birisi öncelikle balığın pişirilmeden önce iyi bir biçimde yıkanması ve kurutulması olacaktır. Sonrasında balıkları sıvı yağ içine batırıp unla bulayarak daha az yağlı bir biçimde balık pişirebilirsiniz.
  • Balığın daha az yağlı olması için yapılacak diğer işlem ise balıkların soğumamasına dikkat etmek olacaktır. Bunun için balıkların hepsini aynı ısı ayarında pişirmeniz önerilmektedir.
  • Balıkların daha az yağlı olması için hepsinin aynı anda pişirilmesi ve aynı anda tavadan alınması gerekmektedir. Balıkların tek tek pişirilmemesi fazla yağı önleyecektir.
  • Balığı pişirdikten sonra üzerine havlu kağıt olan bir tabağın içine almanız fazla yağın peçete içinde kalmasını sağlayacaktır.
  • Balıkların daha az yağlı olması için teflon tava kullanımı yapılması tavsiye edilmektedir. Teflon tavalar fazla yağı alan bir tava türüdür.

Balığın Faydaları Nelerdir?

  • Balık içerdiği besin değerleri sayesinde unutkanlığa iyi gelen bir yiyecek türüdür.
  • Balık göz sağlığına da yardımcı olan bir besin türüdür.
  • Balık içerisinde çok sayıda Omega 3, kalsiyum, A, B vitaminleri, fosfor, protein ve folik asit yer almaktadır.
  • Balık beynin daha hızlı bir biçimde çalışmasını sağlar.
  • Sık balık tüketimi kan basıncını düşürür ve dengede tutar.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ