Halıdaki Ütü Yanığı Nasıl Çıkar?

Halıdaki Ütü Yanığı Nasıl Çıkar?

Halılarda ütü yanığı oluşumu genellikle dikkatsizlik sonucu ütü masasından ütünün düşmesi ya da yerde ütü yapılması sonucunda oluşmaktadır. Ütü yanığını genellikle halıdan ya da benzeri yerlerden çıkarmak çok zorludur.

Halıda oluşan ütü yanığının düzeltilmesi bazı durumlarda mümkündür. Halıda oluşan ütü yanığının giderilmesi için aşağıdaki adımları takip ediniz.

1-) Halının Yanık Kısmını Zımparalayın

Halının yanık kısmını düzeltebilmek için öncelikle halının yanan ve sertleşen tüylü kısmını zımparalayın. Bu işlem esnasında halının yanmayan kısımlarına zarar vermemek için dikkat ediniz.

Zımparalama esnasında halının çok derinlerine inmemeye dikkat ediniz.

Zımparalamaya rağmen halının yanık kısmından kurtulamıyorsanız yapmanız gereken bir diğer yöntem makas ile halının yanık tüylerini temizlemek. Bu işlemi yaparken tüyleri çok fazla kısaltmamaya dikkat ediniz.

2-) Hidrojen Peroksit Kullanın

Derin bir kaba su koyunuz ve belli miktar hidrojen peroksit ilave ediniz. Bu yöntem sentetik ve doğal halılarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Bu sulu hidrojen peroksit karışımı ile halınızın yanık kısmını güzelce siliniz. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce yanık tüylerin etrafa yayılmasını önlemek için süpürge ile öncelikle yanık kısmı temizleyiniz.

3-)Fırça ile Tarayın

Hidrojen peroksit ile halının yanık kısmını temizledikten sonra mutlaka iri dişli bir tarak ya da fırça yardımıyla halıyı tarayın. Bu yöntem sayesinde halının tüylerini düzeltmiş olursunuz ve görüntü olarak da halının daha düzgün bir şekilde durmasını sağlamaktadır.

Fırça ile taramak aynı zamanda halının gördüğü işlemler sonucunda sönmüş tüylerinin düzeltilmesi için de kullanılmaktadır.

4-) Tuz ve Pamuk Yöntemi

Tuz ve pamuk genellikle halıda oluşan hafif ütü yanıklarında kullanılan alternatif bir yöntemdir. Bu yöntemde yanığın oluştuğu gibi tuzu uygulamak önemlidir. Pamuğun üzerine belli miktarda tuz dökün ve yanık bölgeyi ovalayın. Ancak bu işlem derin yanıklarda etki etmeyebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ