Fıstık Ezmesi Nasıl Saklanır?

Fıstık Ezmesi Nasıl Saklanır?

Fıstık oldukça sevilen kuruyemişler arasında yer almaktadır. Birçok farklı tüketim şekli olması ve birbirinden farklı diğer besinler ile birlikte de oldukça lezzetli bir uyum yakalamasından dolayı da en çok tüketilen kuruyemişlerden biridir.

Fıstık kuruyemiş olarak gerek akşamları gerekse de gün içerisinde rahatlıkla tüketilebilir. Ancak kahvaltılarda fıstığı kuruyemiş olarak tüketmek çok fazla tercih edilen bir şey değildir. Bu nedenle kahvaltıda fıstık tüketimini sağlayabilmek için fıstık ezmeleri tüketilir. Oldukça lezzetli olan fıstık ezmeleri kahvaltılarda ekmeğe sürülerek rahatlıkla tüketilebilir. Ancak kahvaltılarda sevilerek tüketilen fıstık ezmelerinin saklanma koşullarına dikkat etmek gerekir.

Bu noktada da fıstık ezmesinin ne şekilde elde edildiği önem taşımaktadır. Çünkü marketten alınan fıstık ezmeleri içerdikleri malzemeler nedeni ile farklı koşullarda saklanmaya uygun iken ev yapımı fıstık ezmelerini daha farklı koşullarda saklamak gerekir. Bunun en temel nedeni içerdikleri yağ oranlarının farklılık göstermesidir.

Fıstık Ezmesi Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Marketten Alınan Fıstık Ezmesi

Marketlerden alınarak temin edilen fıstık ezmeleri özellikle çocuklar tarafında oldukça çok sevilir. Ancak hazır olarak satın alınan fıstık ezmelerinin içerisinde raf ömrünü uzatmak için bazı maddeler koyulur. Bu maddeler sayesinde fıstık ezmesi uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilir. Ancak hazır olarak temin edilen fıstık ezmelerini buzdolabında saklamak iyi bir yöntem olmayacaktır. Bu tür fıstık ezmeleri buzdolabına koyulduğu takdirde donacaktır. Hazır olarak temin edilmiş olan fıstık ezmeleri için bu donma işlemi lezzet kaybına neden olacaktır.

Bu nedenle hazır olarak temin edilen fıstık ezmelerinin buzdolabının dışında kuru ve serin bir ortamda saklanması gerekir. Doğrudan güneş ışığına maruz kalan fıstık ezmeleri çok daha kısa süreler içerisinde bozulabilir. Aynı zamanda da yağının üzerine birikmesine neden olur.

2-)Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

Ev yapımı fıstık ezmelerinin hazırlanması oldukça kolay ve fazlası ile sağlıklıdır. Bu nedenle özellikle çocuk olan evlerde fıstık ezmesi hazırlamak çok daha sağlıklı olacaktır. Ancak evlerde yapılmış olan fıstık ezmelerini muhafaza etmek için dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Öncelikle hazırlamış olduğunuz fıstık ezmesini mutlaka cam bir kavanoza koyarak ağzını sıkıca kapatmanız gerekir. Çünkü fıstık ezmeleri aylar boyunca saklanarak rahatlıkla tüketilebilen gıdalar arasındadır.

Fıstık ezmelerini saklamak için kullanacağınız kapların plastik olması insan sağlığı açısından doğru bir yöntem olmayacaktır. Bu nedenle cam kavanozlar içerisinde saklamak gerekir. Sıkı kapaklı cam kavanozları mutlaka buzdolabına yerleştirmelisiniz. Ev yapımı fıstık ezmeleri dışarıda kalmaları durumunda kısa süreler içerisinde bozulabilir. Ancak buzdolabında aylarca çok rahat bir şekilde saklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ