Beyaz Fileli Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Beyaz Fileli Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Beyaz fileli spor ayakkabının temizliği aslında sanıldığı kadar meşakkatli değildir. Şöyle ki, sadece fileli ayakkabılar için değil, her ayakkabıyı körü körüne çamaşır makinesinde yıkamak kesinlikle doğru değildir. Bez ya da elastik bir yapıda dahi olsalar, çamaşır makinesinde yıkanan ayakkabıların yapısı birkaç yıkamanın sonunda tamamen değişebilmektedir.

Beyaz Fileli Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi, çamaşır makinesinde ayakkabı yıkamak çok pratik olsa da ayakkabının yapısını bozabilmektedir. Bu yüzden ya ayakkabıyı olabildiğince elde yıkamalı ya da makinede yıkayacaksanız dahi önlemler almalısınız. Biz hem elde pratik bir yıkama hem de makineyi rahatlıkla kullanabilmeniz açısından size birkaç alternatif yöntem sunuyoruz. Aşağıda yazımızdaki adımları uygulayarak ayakkabılarınızı rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

1-)Elde Yıkama

1-)Diş Fırçası Ve Karbonat

Beyaz fileli ayakkabılarda, file kısmının kumaşının çok ince olmasından dolayı aslında sürekli olarak makinede yıkanması bu filenin zarar görmesine sebep olabilmektedir. Eğer ayakkabınız da çok kirli değilse, diş fırçası ve karbonat ile bu sorundan tamamen kurtulabilirsiniz.

Burada tek yapmanız gereken karbonat ile ılık suyu karıştırmanız gerekmektedir. Fakat bu karışımın macun kıvamında olmasına bilhassa dikkat etmeniz gerekiyor. Daha sonrasında beyaz fileli ayakkabınızın kirli olan kısımlarına bu macunu uygulayın ve diş fırçasıyla bu kısımları fırçalayın. Bu işlem tek uygulamada işe yarayabildiği gibi lekenin durumuna göre macunu birkaç dakika beklettikten sonra da uygulayabilirsiniz. Son olarak ise sadece su ile ayakkabınızı durulayarak kurumasını sağlayabilirsiniz.

2-)Beyaz Sabun Ve Tüysüz Bez

Yine elde yıkama için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise beyaz sabun, yani doğal sabundur. Yalnızca sabunun renginin beyaz olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir, aksi halde ayakkabı beyaz olduğundan renkli sabunlar rengini bırakabilirler.

Bu yöntemde ise tek yapmanız gereken çok az ıslattığınız sabun ile ayakkabınızı iyice köpürtün ve daha sonrasında temiz bir bez yardımıyla ayakkabınızı çitileyerek silin. Bu çitileme kısmını mümkün olduğunca yumuşak hareketler ile yapmanızı öneririz. Son olarak ise yine sadece su ile ayakkabınızı durulayabilirsiniz.

2-)Çamaşır Makinesinde Yıkama

Ayakkabınızı çamaşır makinesinde direkt olarak yıkarsanız ve yıkadığınız programa da dikkat etmezseniz, ayakkabınızın yapısı ilk yıkama da bile bozulabilir. Bu yüzden öncelikle önlem almak adına edindiğiniz iç çamaşırı filesi ya da tül ile ayakkabılarınızı iyice sarmanız gerekmektedir. Bu şekilde ayakkabınızın zarar görmesini bu şekilde engellemiş olursunuz. Yalnız yıkamayı yapacağınız programın 50 derecenin üstüne olmamasına dikkat etmelisiniz.

Makine kullanırken dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntı ise kullanılan deterjandır. Biz yine ayakkabılar için deterjan değil, karbonat kullanmanızı önereceğiz. Tabii ki içerisinde ağartıcı olmayan deterjanlar kullanarak da ayakkabınızın temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ