Bitmiş Parfüm Şişeleri Nasıl Değerlendirilir?

Bitmiş Parfüm Şişeleri Nasıl Değerlendirilir?

Parfümler gündelik hayatların yoğunluğunun artması ile birlikte daha sık kullanılmaya başlanmıştır. Gün geçtikçe artan parfüm tüketimi ise akıllarda parfüm şişelerinin değerlendirilmesi ile ilgili sorulara neden olmaktadır. Severek kullandığınız parfümlerinizin bitmesi can sıkıcı bir durum olsa da bitmiş parfüm şişelerini farklı yollar kullanarak değerlendirmek mümkündür. Kullanım açısından geniş bir yelpazeye sahip olmayan bitmiş parfüm şişelerini değerlendirmek için uygulanabilecek iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan biri kıyafet dolaplarınıza ya da kıyafet çekmecelerinize koku yaymasıdır diğeri ise dekoratif süsler oluşturmaktır.

Boşalan Parfüm Şişelerini Değerlendirme Yöntemleri

1-)Dolap Kokusu Olarak Değerlendirme Yöntemi

Bitmiş parfüm şişelerini değerlendirmek için kullanılabilecek olan dolap kokusu olarak değerlendirme yöntemi oldukça pratik ve etkili bir yöntemdir. Bazı parfüm kokuları çok hafif olabiliyorken bazı kokular ise daha ağırdır. Bu kokuların tercihi tamamen kişisel zevke bağlı bir konu olsa da çok hafif ya da çok ağır olan kokular yaz parfümü ve kış parfümü olarak ayrılmaktadır. Çünkü çok hafif kokular kış ayları için pek de uygun kokular olmazken aynı şekilde çok ağır olan kokularda yaz ayları için bunaltıcı olacağı tercih edilmemektedir.

Genellikle yaz kış aynı parfüm kullanılsa da zaman zaman farklı parfümler tercih edilebilir. Bu durumda biten parfüm şişenizi değerlendirmek için bu yöntemi tercih ediyorsanız mevsime dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra yeni kullanacağınız parfümün de aynı parfüm olması gerekmektedir. Bu noktalara dikkat ettikten sonra bitmiş parfüm şişenizi rahatlıkla dolap kokusu olarak kullanabilirsiniz.

Bu yöntemi uygulamak için bitmiş olan parfüm şişenizin kapağını açarak şişeyi dolabınızda kıyafetlerinizin arasına yerleştirin. Aynı şekilde parfüm şişesinin kapağınıda dolabınızın içerisinde farklı bir noktaya yerleştirin.

Bu şekilde parfümünüzün kokusu dolabınızdaki kıyafetlere de sinecektir ve parfümünüzün daha kalıcı olmasını sağlayacaktır. Ayrıca parfüm kokuları güve gibi istenmeyen durumların oluşmasına da engel olacaktır.

2-)Dekoratif Süsler Oluşturma Yöntemi

Dekoratif süsler oluşturma yöntemi de bitmiş parfüm şişelerini değerlendirmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikli olarak yapmanız gereken işlem, bitmiş parfüm şişesinin sprey kısmını çıkarmaktır. Tüm parfüm şişelerinin tasarımı birbirinden farklı olduğu için bu işlem farklı yollardan uygulanır.

Sizin parfüm şişenizin tasarımına göre uygun olan bir yöntem ile parfüm şişenizin fıs fıs kısmını çıkardıktan sonra içine istediğiniz miktarda ve şekilde yapay çiçek yerleştirin. İsteğe bağlı olarak öncesinde renkli taşlar koyarak şişeyi biraz daha dekoratif hale getirebilirsiniz. Şişenin içinde kalan parfüm de aynı zamanda şişeyi koymuş olduğunuz odanın parfümünüz gibi kokmasını sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ