Cam Ocak Nasıl Temizlenir?

Cam Ocak Nasıl Temizlenir?

Cam ocaklar modern duruşları ve kullanışlı oluşlarından dolayı son yıllarda mutfaklarda kullanılmaktadır. Popüler hale gelen cam ocakların görünüş olarak sağladığı rahatlık ne yazık ki temizlenmesi esnasında aynı durumu sağlayamamaktadır.

Cam ocaklara dökülen yemek lekelerinin ya da sıcaktan kaynaklı oluşan lekelerin çıkarılması için
yapılması gereken işlemler dikkat ve özen gerektirmektedir. Yapılan herhangi bir yanlış işlem cam ocak üzerinde leke oluşumuna hatta ve hatta cam ocaklarda çatlak ve kırılmalara sebep olabilmektedir.

Aşağıda cam ocakları nasıl ve hangi basamakları takip ederek temizlemeniz gerektiği ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Siz de bu basamakları dikkatli bir şekilde uygulayarak cam ocaklarınızı hızlı ve pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz.

1-)Soğumasını Bekleyin

Cam ocakların temizlenmesi esnasında yapılan hataların başında bu durum gelmektedir. Kesinlikle ocak sıcak iken müdahale etmeyiniz. Ocağın soğumasını bekleyiniz. Aksi halde sıcaklık değişiminden kaynaklı olarak camda çatlamalar veya kırılmalar meydana gelebilmektedir. Lekenin kalıcı bir hale gelmesini önlemek için en iyi yöntem ocak ılıdığı zaman nemli bir bez ile lekenin kabasının alınmasıdır. Bu sayede lekenin kurumasını ve kalıcı bir hale geçmesini önlemiş olursunuz.

2-)Sabunlu Su ile Silin

Bu tarz ocaklar elektrik ile çalışmaktadır ve temas yüzeyinin tamamı elektrik enerjisi ile ısınmaktadır. Bu sebeple bu tür ocakların temizlenmesi esnasında kullanılan malzemelere ekstra dikkat etmek gerekmektedir.

Kimyasal madde kalıntıları yemek pişirilmesi esnasında ısının etkisi ile buharlaşarak solunum sistemi ile vücudunuza girebilir ve birikim ile kalıcı hasarlara neden olabilir. Bu sebeple kullandığınız malzemelere çok dikkat ediniz.

Doğal yapılmış kimyasal içermeyen sabunlar ile bu tür ocakların temizlenmesi ilk ve en etkili yöntem olarak bilinmektedir. Siz de bu şekilde ocağınızın temizliğini sağlayabilirsiniz.

3-)Karbonat ve Sirke Kullanın

Karbonat ve sirke ocak temizliğinde kullanılabilecek alternatif doğal yollardan bir tanesidir. Burada yapmanız gereken lekeli kısımlara bol miktarda karbonat dökünüz ve üzerine ılık su dökerek bir süre bekleyiniz. Karbonatın kabarmasından sonra ocağa zarar vermeyecek yumuşak yapılı bir bez ile siliniz.

Bu işlemin ardından sirkeli su ile ocağı güzel bir şekilde siliniz ve ardından bol su ile silerek sirkeyi ortamdan uzaklaştırınız. Sirke doğal yapısından dolayı cam ocağa ekstra parlaklık vermektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ