Çarşaf Nasıl Serilir?

Çarşaf Nasıl Serilir?

Ev kadınlarının en çok zorlandığı konulardan birisi olan çarşaf nasıl serilir konusu için belirli ipuçlarını kullanarak kolay bir kullanım yapmanız mümkündür. Ev işleri oldukça yorucu ve tekrar edici işlerdir. Her gün yapılması gereken ev işleri aynı zamanda oldukça yorucu ve zorlu işleri de kapsamaktadır.

Tek başına yapılması zor olan ev işlerinden birisi de çarşaf serme işidir. Çarşaf sermenin yanı sıra katlama işlemi de oldukça zorlayıcıdır. Çarşaf katlama ve serme işlerinde zorluk çekiyorsanız belirli ipuçlarını kullanarak çarşaf sermeyi çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

Çarşaf Serme Yöntemleri Nelerdir?

  • Çarşafı çok daha kolay bir biçimde sermek istiyorsanız öncelikle yatağınızın üstünü tamamen boşaltmalısınız. Yatağın üstünde yorgan, yastık, örtü, oyuncak vb. hiçbir ögenin olmaması gereklidir. Bu şekilde çok daha kolay biçimde çarşaf serme işlemi yapabilirsiniz.
  • Yatak üzerindeki eşyaları boşalttıktan sonra çarşafı elinize alın. Eğer çarşafın kenarlarında lastik bölmesi varsa işe öncelikle bu lastikleri geçirerek başlayın. Lastikli çarşaflar tercih ederek uyurken çarşafın kaymasının önüne geçebilirsiniz.
  • Sonraki aşamada çarşafların üst iki ucunu yerleştirerek çarşaf serme işlemlerine devam edebilirsiniz. Bu esnada yatağı biraz kaldırarak çok daha rahat bir biçimde işlem yapabilirsiniz.
  • Çarşafın kalan son iki kısmını da yatağın alt kısmına sererek işlemlere devam edin.
  • Bu işlemi yaptıktan sonra çarşafın tamamını elinizle düzeltin.
  • Eğer lastikli bir çarşafın yanı sıra üstüne serecek bir çarşafınızın da varsa bunu da lastikli çarşafın üstüne serin ve yine düzeltme işlemi yapın.
  • Çarşaf serme işleminden sonra yorgan ve yastık kılıflarını da takarak yeni nevresim takımınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Çarşafların Bozulmaması İçin Ne Yapılmalı?

Çarşaflarınızın sık sık bozulduğundan şikayet ediyorsanız farklı yöntemler kullanımı ile bu sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Bunun için asıl çarşafın yanında alt kısıma da lastikli bir çarşaf sermeniz oldukça etkili olacaktır. Bu şekilde çarşaflarınız uzun süre daha düz kalmaya devam edecektir.

Çarşafların bozulmaması için faydalı olabilecek diğer bir yöntem ise çengelli iğne kullanımı olacaktır. Yatağın uç kısımlarını çengelli iğne ile birlikte yatağa çivilemeniz çarşafların uzun süreli düz kalmasına olanak sağlayacaktır.

Çarşafların uç kısımlarını düğümleyerek de çarşafların düz kalmasına olanak verebilirsiniz. Bu sayede çarşaflar uç kısımlarından çıkmayacak ve ne kadar kullanılırsa kullanılsın düz kalmaya devam edecektir.
Çarşafların düz kalması ve uzun süreli bozulmaması için tavsiye edilen diğer bir yöntem de spatula kullanımıdır. Spatula kullanarak çarşafları düzeltebilir ve kenarlarından çıkmasını bir süreliğine engelleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ